Archív Európába költözteti az új prémium kompakt fejlesztését az Infiniti

Európába költözteti az új prémium kompakt fejlesztését az Infiniti

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2012.11.05 06:41

Európába költözteti az új prémium kompakt fejlesztését az Infiniti

Az Infiniti továbbra is a Mercedes vállalattal közösen fejlesztett platformot tervezi felhasználni az új kompakt prémium jármű gyártásához.

Az Infiniti tovább szélesíti kínálatát, prémium kategóriás kompakt járművel kíván piacra lépni 2015-ben – írja a bevezetem.hu. A tervek szerint az Infiniti saját európai üzemében gyártja az újdonságot. A vállalat a gyártás megkezdéséhez közelebbi időpontban árul el további részleteket a járműről, és később nevezi meg a gyártóüzem helyét is.


Az Infiniti továbbra is a Mercedes vállalattal közösen fejlesztett platformot tervezi felhasználni az új kompakt prémium jármű gyártásához. A Renault-Nissan Alliance nevű szövetség és a Daimler vállalat közti, 2010-es indulása óta egyre bővülő együttműködés keretében a résztvevők közös hajtásláncokat és platformokat is használnak, együtt fejlesztenek üzemanyag-takarékos járműveket, és más közös projekteket vezetnek világszerte.

A Renault-Nissan és a Daimler-Benz első embere, Carlos Ghosn és Dieter Zetsche


Az Infiniti megvalósíthatósági vizsgálatot végzett idén májusban a Magna Steyr beszállítóval kapcsolatban, amelynek célja a prémium kategóriás Infiniti lehetséges európai gyártóüzemének felmérése volt. A márka ezen a minap lezárta a vizsgálatot, és a jármű saját európai gyártóüzemben történő előállítása mellett határozott, amely döntés egyébként illeszkedik a márka általános terjeszkedési stratégiájába.

Kiemelt Partnereink