Archív A Ford kutatási központot nyit a Szilícium-völgyben

A Ford kutatási központot nyit a Szilícium-völgyben

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2012.01.19 10:49

A Ford kutatási központot nyit a Szilícium-völgyben

A Ford bejelentette, hogy még ez év elején létrehozza és megnyitja első saját kutatólaboratóriumát a Szilícium-völgyben, megerősítve ezzel abbéli elkötelezettségét, hogy vásárlók milliói számára biztosítson megfizethető technológiákat.

A vállalat modern tervezéssel foglalkozó részlege, a Ford Kutatás-Fejlesztési osztály 2012 első negyedévében nyitja meg a laboratóriumot a Szilícium-völgyben, lehetővé téve a mobilitási megoldások, az akadálytalan konnektivitás, az információs felhő alapú számítástechnika, valamint a zöld technológia fejlesztését.
Alan Mulally, a Ford elnök-vezérigazgatója ismertette a szilícium-völgyi létesítmény feladatait a Nemzetközi CES konferencián, és ugyanitt mutatta be a Ford legújabb, az iparágban újdonságnak számító technológiáit, például a SYNC®, EcoBoost™ és MyKey® rendszereket és a felfúvódó biztonsági övet.

Az új Ford-laboratórium Kaliforniában, a San Francisco Bay körzetben működik majd, és központi létesítményként szolgál a független technológiai projektek számára, valamint az új kutatási területek kijelöléséhez, emellett nyugati parti partnervállalatok felkutatásához. A laboratórium egy „innovációs hálózatot” hoz létre, amelyhez Ford kaliforniai Modern Tervezési Stúdiója is csatlakozik, így a Ford munkatársai együttműködhetnek a csatlakozási alaprendszereket fejlesztő Microsoft mérnökeivel.

A vásárlói trendeket és a megaméretű városok gyors növekedését figyelembe véve a Ford új üzleti modellek megalkotásán dolgozik, amelyek az egyéni közlekedés holisztikus megközelítése révén segíthetnek elkerülni a globális társadalmi feszültségek kialakulását.
A New York-ban-ban működő Bug Labs vállalattal együttműködve a Ford megalkotja az OpenXC kutatási platformot, amelyen keresztül a fejlesztők hozzáférhetnek a legfontosabb járműadatokhoz, s ezek ismeretében információs felhő alapú alkalmazásokat és szolgáltatásokat hozhatnak létre. Az első OpenXC fejlesztői csomag béta-változata már ebben a hónapban eljut számos közreműködő egyetemhez, többek közt az MIT, a Michigan és a Stanford Egyetemekhez.

Kiemelt Partnereink