Trend Utólag fejleszthetővé teszi autóit a Toyota

Utólag fejleszthetővé teszi autóit a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2023.06.26 08:22

Utólag fejleszthetővé teszi autóit a Toyota

Fotó: Toyota

A Toyota Motor új szolgáltatást indított Japánban, mely lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy a technológiai fejlődéssel párhuzamosan fejlesszék autóikat, azáltal növelve azok értékét.

Hirdetés

A Prius U Grade modellekhez elérhető szolgáltatás által a járművekbe olyan biztonságot szolgáló funkciók építhetőek be utólag, melyek a gyártás idején egyáltalán nem voltak elérhetőek.

A fejlesztéseket a Kinto Factory szolgáltatásán keresztül biztosítja a Toyota. Ez a szolgáltatás már eddig is lehetőséget nyújtott az eredetileg meg nem rendelt, de már korábban is rendelkezésre álló funkciók utólag beépítésére.

A Prius-okhoz teljesen új funkcióként elérhető a „Fejlett parkolás” funkció, ami lehetővé teszi a jármű távolból történő, automatikus leparkoltatását is. Ezenkívül a Kinto szolgáltatás kínálatában eddig is megtalálható volt például a holttérfigyelő rendszer, a gyalogosérzékelő asszisztens és a kormánykerékfűtés, mint eredetileg meg nem rendelt, de később kérhető felszereltségek.

Bővül a lista

A Toyota, közlése szerint a jövőben fűtött ülésekkel, ülésszellőzéssel és műbőr üléshuzattal is bővíteni szándékozik az utólag beépíthető fejlesztések körét.

„A Toyota folytatni fogja átalakulását egy mobilitási vállalattá a fejlesztési kínálat és a fejleszthető modellek számának bővítésével, hogy fejlessze az autókat, ezáltal vásárlói még hosszú évekig vezethessék szeretett járműveiket” – áll a Toyota közleményében.

Az autók utólagos fejlesztésének gondolata nem csak a Toyotánál ötlött fel. A BMW fenntarthatósági vezetője a régi járművek gyártók általi frissítését szorgalmazza az élettartam kitolása érdekében.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink