Gyártók A régi autók felújítását szorgalmazza a BMW

A régi autók felújítását szorgalmazza a BMW

autopro.hu/V.M. | 2022.11.28 09:23

A régi autók felújítását szorgalmazza a BMW

Fotó: BMW Group PressClub Global

Az autógyártóknak létérdeke az új gépkocsik gyártása és értékesítése, ami azonban elkerülhetetlenül jelentős környezetterheléssel jár. A BMW-nél éppen ezért úgy látják, hogy meg kell találni a használt járművek hosszabb ideig forgalomban tartásának módját.

Hirdetés

Monika Dernai, a BMW fenntarthatósági vezetője nemrég Londonban beszélt arról, hogy az autóiparnak milyen lehetőségei vannak kibocsátása csökkentésére. Véleménye szerint a használt, idősödő járműveket utólagos átszerelésekkel frissen kellene tartani a vadonatúj autók vásárlása helyett.

„Komolyan el kell gondolkoznunk az autók életének meghosszabbításán, egy olyan használtautó-piac megalkotásán, ahol az emberek nem eladnak egymásnak autókat, hanem kitolják azok életidejét” – mondta Dernai. „A koncepció szerint az emberek meg tudnák fiatalítani a belsőteret. Az értékesítés utáni piacon új szaktudásra van szükségünk, és az autókat úgy kell megterveznünk, hogy az ülést el lehessen távolítani, és újat lehessen beszerelni – így egy használt autót kapnánk, ami újnak néz ki.”

Adott a kereslet

A Motor1.com cikkében rámutat, hogy aligha nem lesznek, akik kritizálni fogják Dernai gondolatait, ugyanakkor a régebbi autók felújítása és fejlesztése olyan dolgok, amivel már ma is sokan foglalkoznak az autós közösségben, az igény tehát a keresleti oldalon is megvan.

Beszédében Dernai arról is beszélt, hogy nem lehet minden autóst a megosztott járművekbe és tömegközlekedési eszközökbe átültetni, vagyis a saját tulajdonláson alapuló autózás iránt továbbra is nagy a kereslet és ez egyelőre nem látszik megváltozni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink