Trend Újabb taggal bővült az önvezetést próbálgatók köre

Újabb taggal bővült az önvezetést próbálgatók köre

autopro.hu/B.B. | 2016.06.24 10:15

Újabb taggal bővült az önvezetést próbálgatók köre

Több alkalommal is írtunk már a Faraday Future nevű kínai startupról, akik most újabb bizonyítékát adták, hogy igenis érdemes figyelemmel követni fejlesztéseiket.

Hirdetés

Megkapta az amerikai hatóságok engedélyét, így hamarosan Kalifornia állam útjain tesztelheti önjáró elektromos autóját a Faraday Future (FF). A los angelesi székhelyű kínai startup önvezető programjáról egyelőre nem sokat tudni, ám az, hogy a nyilvános utakon is megjelenthet futurisztikus külsejű autójuk, sokat sejtet.

A feltörekvő kínai autóipari vállalatok egyre nagyobb kihívást jelentenek a hagyományos, európai gyártóknak: a komoly befektetők által támogatott startupok igazi autóipai nagyágyúkat képesek magukhoz csábítani. A nem túl nagy múltra visszatekintő cég komoly szaktudásra szert téve így akár igazi versenytársa is lehet a prémium villanyautókat gyártó cégeknek. A FF nem is titkolja, hogy a Tesla elől szeretne fogyasztókat megkaparintani.

A FF jövőre tervezi a gyártás és az értékesítés beindítását az Egyesült Államokban, ám további részleteket erről sem közöltek, írja az autonews.com.

Kalifornia állam újabban egyébként az autóipari fejlesztések és tesztek melegágya, a hatóságok korábban 13 vállalatnak (például a Google, a Tesla, a VW, a Bosch vagy a Delphi) adtak engedélyt, hogy újításaikat a közutakon is kipróbálják. Ebben jelentős szerepe lehet annak, hogy a tengerentúli hatóságok egyelőre nyitottabban állnak az újítások jogi engedélyezéséhez, igaz a vállalatok is erőteljesebben követelik a jogalkotók munkájának gyorsítását, mint Európában.

Kiemelt Partnereink