Trend Új, többdimenziós fényezést fejleszt a Tesla

Új, többdimenziós fényezést fejleszt a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2020.04.17 08:22

Új, többdimenziós fényezést fejleszt a Tesla

Fotó: Tesla

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója egy podcastben beszélt arról, hogy elsőként a berlini gyárban, a Gigafactory Berlinben fogják használni az újonnan fejlesztett technológiát, mellyel lényegében több dimenziós festése lehet az autóknak.

Hirdetés

Musk elmondta, hogy ahogy az autók és a gépek, úgy a gyáraik esetében is folyamatosan fejlesztenek. A Tesla sanghaji üzeme sokkal fejlettebb, mint a fremonti gyár, és ugyanez a cél a Berlinben épülő üzemmel is – mondta a cég vezérigazgatója.

Ennek a fenti gondolatnak a jegyében a Tesla berlini gyárában, az úgynevezett Gigafactory Berlinben egy új fényezési technológia is elérhető lesz.

3D fényezés?

Az új technológia olyan többrétegű fényezést tesz lehetővé, ami a hagyományos módszerekkel szinte lehetetlen. A berlini gyárban a fényezéseket az eddigiekhez képest további három rétegben lehet megrendelni.

A többrétegű festésnek köszönhetően mélyebbek és élénkebbek lesznek a színek, sőt, azzal, hogy a rétegeket keverik, olyan hatást lehet elérni, mintha háromdimenziós lenne a festés – magyarázta Elon Musk.

Ezek az extra rétegek természetesen többe fognak kerülni a gyártónak, és a vásárlónak is, ám ettől még a Tesla elkötelezett a használata mellett, és tervezik, hogy a többi gyárban is bevezessék. Azonban Musk elmondta, hogy nagyon nehéz átállni egy gyárban a meglévő fényezési metódusról egy másikra – idézte a cégvezetőt a CleanTechnica.

Kiemelt Partnereink