Trend Terjeszkednek az önvezető autók az USA-ban

Terjeszkednek az önvezető autók az USA-ban

autopro.hu/P.B. | 2023.04.27 09:21

Terjeszkednek az önvezető autók az USA-ban

Fotó: Cruise

A Cruise fokozatosan bővíti robotaxi szolgáltatását San Francisco városában. A GM leányvállalata már más városokra is gondol a terjeszkedést illetően, egyelőre csak az Egyesült Államok területén. A Cruise autói eddig csak San Francisco egyes részein és főként éjszaka közlekedtek.

Hirdetés

Kyle Vogt, a vállalat társalapítója és vezérigazgatója április 25-én bejelentette, hogy a Cruise hamarosan más városokban is elindítja a robotaxi kínálatát. A San Franciscóban évekig tartó tesztelés során kifejlesztett szoftver ugyanis bizonyított.

A General Motors 2016-ban vette át a Cruise-t. Azóta az autógyártó cég és más befektetők milliárdokat fektettek be a fejlesztésbe. San Franciscóban a Cruise a Google testvérvállalatával, a Waymóval versenyez az autonóm járművek piacán.

Kormány és pedálok nélküli autók is jöhetnek

A terjeszkedés fokozatosan fog haladni, kezdetben a Cruise alkalmazottai foglalhatnak éjjel-nappal bárhová utakat. A szolgáltatás eddig csak korlátozottan volt elérhető a nagyközönség számára, és egyelőre az is marad.

A Cruise eddig átalakított Chevy Bolt elektromos autókat használt a szolgáltatásához, de a jövőben szeretne átváltani egy speciálisan kifejlesztett Origin nevű robotaxira, ami kormány és pedálok nélkül működik – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink