Trend Teljesen önvezető robotaxikat indított a Waymo

Teljesen önvezető robotaxikat indított a Waymo

autopro.hu/P.B. | 2022.11.14 12:23

Teljesen önvezető robotaxikat indított a Waymo

Fotó: Waypoint

Teljesen önvezető robotaxi-szolgáltatást indított el a Waymo az Arizona államban található Phoenix városában. A taxik már november 10-én elindultak, ezzel tovább növelve az USA autonóm szolgáltatásainak számát.

Hirdetés

Miközben a befektetők aggódnak az autonóm járművek bevezetésének ütemezése miatt, mert azt a szigorú szabályozási ellenőrzés és a technológia késleltetett kereskedelmi bevezetése lassítja, a Waymo egy nagy lépést tett előre, és Phoenix-ben elindította a teljesen autonóm taxikból álló szolgáltatását.

A Google alá tartozó autonóm járműtechnológiai vállalat a közeljövőben Los Angelesben és San Franciscóban kívánja telepíteni Waymo One robotaxi szolgáltatásait. A Waymo alkalmazást használó ügyfelek egyelőre Phoenix belvárosában utazhatnak az autókkal – közölte a vállalat november 10-én. A szoláltatást több hónapos tesztfutás után indítják el.

Mielőtt teljes körű szolgáltatást indított Phoenixben, a Waymo éjjel-nappal utazásokat üzemeltetett Phoenix East Valley régiójában – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink