Trend Saját elektromos platformot fejlesztett a Williams és az Italdesign

Saját elektromos platformot fejlesztett a Williams és az Italdesign

autopro.hu/P.B. | 2021.05.04 14:20

Saját elektromos platformot fejlesztett a Williams és az Italdesign

Fotó: WAE News

A két vállalat által kifejlesztett moduláris platformot az elektromos autók széles variációjához kínálják a prémium szegmensben. Akár frissen alakult gyártókról, akár hagyományos OEM-ekről van szó, a Williams és az Italdesign bármelyikük számára tud ajánlatot tenni.

Hirdetés

A Williams Advanced Engineering (WAE) és az Italdesigns fejlesztésének lényege a WAE EVX platformjának továbbfejlesztése úgy, hogy az akkumulátort a karosszériaelemekbe integrálták. A platformra az Italdesign egyedi felépítményű elektromos autókat is gyárt külön megrendelésre.

Az EVX platformra elektromos szedánok, crossoverek és GT-kivitelű autók is épülhetnek, azonban a platformot nem tömeggyártásra optimalizálták, hanem inkább a rugalmasság, a teljesítmény és a gyors piacra kerülés voltak a fő szempontok – a platformra ugyanis prémium autókat szánnak.

Elképesztő hatótávok, rugalmasság

A vásárlók nemcsak a platform méretét és külső elemeit választhatják meg, de azt is, milyen teljesítményű hajtást kapjon a termék. A WAE szerint akár 1000 kilowattos teljesítmény és 1000 kilométeres hatótávolság is elképzelhető, míg az akkumulátorpakkok teljesítménye 104-től 160 kilowattóráig terjedhet, csomagonként.

A gyártók szerint akár évi tízezer jármű is készülhet erre a platformra, melyből ötszázat az Italdesign torinói üzemében gyártanának, egyedig igények szerint – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink