Trend Összefog a Polestar és az SK az elektromobilitásért

Összefog a Polestar és az SK az elektromobilitásért

autopro.hu/P.B. | 2021.06.16 09:23

Összefog a Polestar és az SK az elektromobilitásért

Fotó: Polestar media newsroom

Az SK Csoport (melybe a Komáromban is jelenlévő akkumulátorgyártó, az SK Innovation is beletartozik) és a Polestar az elektromobilitás terén fognak össze, közös munkájuk az akkumulátorok fejlesztése mellett az akkukhoz tartozó kiegészítőkre, valamint a félvezetőkre is kiterjed.

Hirdetés

A svéd Polestar vezérigazgatója, Thomas Ingenlath szerint két szó egyesítette a megállapodást aláíró feleket: a teljesítmény és a fenntarthatóság. A vállalatvezető úgy véli, ez a megegyezés lehetővé teszi a nagy teljesítményű elektromos autók gyártását és a növekedési tervek megvalósítását a Polestar számára.

Eddig a megállapodásig a Polestar a kínai CATL-től, és az SK riválisától, a szintén koreai LG Chemtől szerezte be az akkumulátorokat. Egy 2019-es, a Volvo Csoport által kötött szerződés értelmében a Volvo és a Polestar teljes igényeit lefedi a fenti cégektől beszerzett akkumulátorok mennyisége, így a mostani megállapodás megváltoztathatja a status quót – véli az electrive.com.

A Polestar három és fél éve alapította kínai gyárát, ahol egyelőre két modellt gyárt: a Polestar 1-et és a Polestar 2-t. A tervek szerint viszont komoly bővülés várható a következő években.

Nagyon komoly partner

Az SK Csoport személyében a Polestar egy igazi nagypályás játékossal állapodott meg. A Csoport Dél-Korea harmadik legnagyobb ipari holdingja, több mint 120 cég tartozik hozzá az akkumulátorgyártás és a félvezetőgyártás területén. A saját adatai szerint ezek a cégek összesen százezernél is több embert foglalkoztatnak globális szinten.

Dong Hyun Jang, az SK Csoport vezérigazgatója a megállapodásról elmondta, hogy a cég jelentős növekedési potenciált lát a Polestarban.

Kiemelt Partnereink