Trend Óriási leépítés jöhet az önvezető teherautós cégnél

Óriási leépítés jöhet az önvezető teherautós cégnél

autopro.hu/V.M. | 2022.12.19 11:23

Óriási leépítés jöhet az önvezető teherautós cégnél

Fotó: TuSimple

Sajtóértesülések szerint az önvezető teherautókat fejlesztő TuSimple Holdings munkavállalóinak felétől válhat meg a mostani, december 19-i héten.

Hirdetés

A The Wall Street Journal (WSJ) számára ügyhöz közeli források számoltak be arról, hogy a kaliforniai TuSimple legalább 700 fő elbocsátására készülhet.

A cég éppen egy viharos időszakon van túl. Októberben távozásra szólították Xiaodi Hou vezérigazgatót, miután egy belső vizsgálat fényt derített rá, hogy 2021-ben egyes alkalmazottak egy rivális önvezetőtechnológiai cégnek dolgoztak munkaidejükben.

Az ügy lezárásaként novemberben az előző vezérigazgató, Cheng Lu vehette vissza a stafétabotot, továbbá eltávolítottak pozíciójából négy igazgatósági tagot.

Több, mint alaptalan híresztelés

A TuSimple nem kommentálta a WSJ értesüléseit a Reuters megkeresésére. Mindazonáltal a leépítésről szóló hírek megalapozottnak tűnnek annak fényében, hogy az önvezető járműveket fejlesztő cégek helyzete sokat romlott az idén a befektetők elfordulása és a romló gazdasági körülmények miatt. Az előbbiek eredményeként az autonóm csomagkézbesítő járműveket tervező Nuro a dolgozóinak ötödétől vált meg.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink