Trend Önvezető autók torlaszolták el az utat

Önvezető autók torlaszolták el az utat

autopro.hu/V.M. | 2022.07.04 17:21

Önvezető autók torlaszolták el az utat

Fotó: Cruise News

Az önvezető járműveket fejlesztő, valamint robotaxikat üzemeltető amerikai Cruise önvezető járművei egy hiba folytán csoportba verődtek San Francisco egyik utcájában, elállva az utat a többi közlekedő előtt.

Hirdetés

A General Motors által birtokolt Cruise egyik szóvivője a még az előző héten történt esettel kapcsolatban úgy nyilatkozott: „A héten egy olyan problémánk adódott, mely folytán néhány járművünk egy csoportba tömörült. A problémát elhárítottuk, és utasok nem váltak érintetté.”

Az önvezető autókról, melyek egy kereszteződés közelében akadtak el, több kép is megjelent a közösségi médiafelületeken.

A Cruise június óta díjat számít fel San Francisco-i utasainak a robotaxikkal megtett utakért. A vállalat közleménye szerint az első és egyelőre egyetlen olyan vállalat, ami kereskedelmi jellegű fuvarmegosztó szolgáltatást üzemeltet egy amerikai nagyvárosban.

Néhány hónappal korábban, áprilisban már lencsevégre kaptak egy másik olyan incidenst, amiben érintett volt a Cruise. Akkor a San Francisco-i rendőrség félreállította a cég egyik járművét, amiért az kivilágítás nélkül közlekedett. Akkor az önvezető autó szabályszerűen félrehúzódott, ami után a rendőrök értesíteni tudták a problémáról a Cruise autók működését felügyelő munkatársát – írta meg a The Detroit News.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink