Trend Önvezetés-fejlesztésre nyitott központokat a JLR

Önvezetés-fejlesztésre nyitott központokat a JLR

autopro.hu/V.M. | 2023.02.23 11:18

Önvezetés-fejlesztésre nyitott központokat a JLR

Fotó: Land Rover Media

A Jaguar Land Rover három új fejlesztőközpontot nyitott Európában. Ezek mindegyikében önvezetést lehetővé tevő technológiákon fognak dolgozni a mérnökök.

Hirdetés

Az indiai Tata tulajdonában lévő autógyártó Münchenben, az olaszországi Bolognában és Madridban nyitotta meg új fejlesztőközpontjait, melyekben közel száz mérnököt foglalkoztat.

A JLR, közlése szerint a digitális szaktudás rendelkezésre állása miatt választotta az új központok helyéül a szóban forgó településeket.

A vállalat már eddig is rendelkezett hat másik fejlesztőközponttal, melyek egyike Budapesten működik. A többi az Egyesült Államokban, Írországban, Kínában, Indiában, illetve az Egyesült Királyságban található. A hat létesítményben több, mint 1100 mérnök dolgozik, ami azonban még mindig csak kis hányada a JLR teljes, mintegy 9000 fős mérnökállományának.

Mind a korábban létesültek, mind a most megnyílt fejlesztőközpontok a JLR angliai Gaydonban lévő Fejlett Termékfejlesztő Központját szolgálja ki, ahol a vállalat járműfejlesztési tevékenységei összpontosulnak.

Az új központokban az autonóm vezetés területén szoftveres és hardveres elemek fejlesztése, valamint validáció is folyni fog.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink