Trend Okosszemüveggel segíti a motorosokat a BMW

Okosszemüveggel segíti a motorosokat a BMW

autopro.hu/S.A. | 2023.07.11 08:22

Okosszemüveggel segíti a motorosokat a BMW

Fotó: BMW Group PressClub Global

Ami néhány éve még sci-fibe illőnek számított most valósággá válik a BMW Motorrad ConnectedRide Okosszemüveggel. Az innovatív motoros szemüveg az autóiparból már ismert head-up kijelző technológiát nyújtja, és valós időben közvetlenül a motoros látóterébe vetít minden lényeges információt, például a navigációt, a sebességet vagy a sebességi fokozatot, ezzel lehetővé téve a különösen előrelátó és ezáltal biztonságosabb motorozást.

Hirdetés

A BMW Motorrad ConnectedRide Okosszemüveg könnyedén csatlakoztatható okostelefonhoz Bluetoothon és alkalmazáson keresztül. A vetített kép pozicionálható és a beállítások kiválaszthatók az indulás előtt, valamint menet közben is a motor kormányán található multivezérlő segítségével.

A sajátos felhasználói felület és a megnövekedett biztonság mellett az okosszemüveg magas szintű kényelmet is kínál. A szemüveg és a kijelző kialakítása a motorosok különleges igényeihez lettek igazítva. Ezenkívül a BMW Motorrad ConnectedRide Okosszemüveg számos sisakhoz és arcformához is igazítható. Így az okosszemüveget még hosszú kirándulásokon is kényelmes viselni. A lítiumion akkumulátor akár tíz órányi használatot tesz lehetővé.

Fotó: BMW Group PressClub Global

A BMW Motorrad két szett UVA/UVB lencsét is ad a kerethez. Az egyik lencsekészlet 85 százalékban áttetsző és különösen a beépített napellenzővel ellátott sisakokhoz használható. A másik készletben színezett lencsék találhatóak, amelyek tökéletes napszemüveggé alakítják az okosszemüveget.

A szemüvegesek számára létezik egy RX adapter (+/- 4,5 dioptria).

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink