Trend Nem bírta a hideget, feladta e-autóját Hamburg vezetője

Nem bírta a hideget, feladta e-autóját Hamburg vezetője

autopro.hu/P.B. | 2024.01.22 12:21

Nem bírta a hideget, feladta e-autóját Hamburg vezetője

Fotó: Mercedes-Benz Group Media

Németország második legnagyobb városának polgármestere, Peter Tschentscher az elmúlt egy évben egy elektromos autót – egy Mercedes-Benz EQE 500-at – használt szolgálati autóként. Idén januárban azonban a hideg időjárás miatt lecserélte az autót egy plug-in hibridre.

Hirdetés

Hamburg Németország második legnagyobb városa, az északi városban körülbelül ugyanannyian élnek, mint Budapesten (a legutóbbi népszámlálások szerint már többen). Emiatt jelzésértékű volt, hogy Peter Tschentscher polgármester egy elektromos modellt választott szolgálati autónak – igaz, nem az olcsóbb típusok egyikét, a most lecserélt Mercedes-Benz EQE 500 ára Németországban újonnan 120 ezer euró (45,8 millió forint).

Idén januárban a városvezető azonban lecserélte az elektromos szolgálati autóját, mégpedig a hideg időjárás miatt: elmondása szerint ilyen körülmények között csak nehézkesen tudja megtenni a Hamburg-Berlin távot az autóval, ezért egy plug-in hibridre váltott. Az új szolgálati autót is a Mercedes szállítja.

A hamburgi és a berlini irodák között közúton oda-vissza 580 kilométer a távolság, az EQE 500 gyári hatótávolsága 590 kilométer. Az természetesen nyitott kérdés, hogy a polgármester munkája alatt miért nem lehetséges az autó feltöltése – jegyzi meg az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink