Trend Nehéz elhinni a Toyota jövőautóját

Nehéz elhinni a Toyota jövőautóját

autopro.hu/B.B. | 2016.04.22 15:35

Nehéz elhinni a Toyota jövőautóját

Legalábbis azt, hogy tényleg ilyen közlekedési eszközre vágynának évtizedek múlva a mai fiatalok. A sokoldalú modell tervezéséhez alapos felmérést készítettek, ám a részletekből nehezen áll össze az autó.

Hirdetés

A nyilvánosságra került képeken látható szabadidőautó a dinamikus városi lakosokat célozná meg. A Toyotánál igyekeztek teljes kreativitásukat felhasználni az elektromos modell megtervezésekor: az akár mobil irodának is használható jármű a karosszériaelemei 3D nyomtatással készülő alkatrészekkel még egyedibbre szabhatóak, belső tere az Automotive News szerint pedig változatosan alakítható.

Az USA-beli Clemson Egyetem munkatársainak segítségével tervezett jármű elkészítése előtt széleskörű felméréseket végeztek, hogy kiderítsék, milyen igényekkel szembesül majd az autóipar, amikor az 1995 után születettek saját autó vásárlásához érkeznek.

Bár nem valószínű, hogy az uBox névre keresztelt jármű sorozatgyártásba kerül, könnyen lehet, hogy egyes innovatív megoldásait (szénszálas alkatrészek az utastérben, fejlett hangutasítás stb.) a japánok felhasználják majd szériagyártású modelljeikben.

Kiemelt Partnereink