Trend Napelemes járművet mutatott be a Sono és az Ari Motors

Napelemes járművet mutatott be a Sono és az Ari Motors

autopro.hu/P.B. | 2021.10.08 06:20

Napelemes járművet mutatott be a Sono és az Ari Motors

Fotó: Sono Motors

A Sono Motors és az Ari Motors által kifejlesztett prototípus átlagosan napi húsz kilométer megtételére képes a napelemekből származó energiával, ezen felül akkumulátorral akár 200 kilométer is lehet a hatótávolsága az autónak.

Hirdetés

A most bemutatott napelemes prototípus az Ari 458 modellen alapszik, aminek hátsó dobozán öt napelemet helyeztek el – egyet a tetőn, kettőt-kettőt oldalt. A gyártó szerint az akkumulátoros hatótávolságon (ami az akku méretétől függően 120 és 200 kilométer között mozog) felül átlagosan napi húsz, de nyáron, ideális körülmények között akár 48 kilométert tud megtenni a jármű napenergiával.

A Sono Motors-hoz tartozó Sono Solar már egy ideje foglalkozik járművekbe integrált, vagy járművekre utólag felszerelt napelemek telepítésével. Az Ari 458 napelemes változata az előbbi kategóriába tartozik.

A Sono Motors által biztosított napelemes integrációs megoldások tökéletesen illeszkednek könnyű járműveink dobozához, ezzel lehetővé teszik számunkra, hogy csökkentsük a jármű töltési infrastruktúrától való függőségét és bővítsük a hatótávolságát - mondja Thomas Kuwatsch, az Ari Motors pénzügyi igazgatója.

Bízunk benne, hogy a jövőben együtt dolgozhatunk a Sono Motors-szal, hogy még fenntarthatóbbá tegyük járműveinket – tette hozzá.

Napelemes hajó is készülhet

A közlemény arra nem tér ki, hogy mikor és milyen áron kerül forgalomba a Sono napelemeivel felszerelt Ari 458.

Közben a Sono Motors szándéknyilatkozatot tett a Wallaby Boats GmbH-val való együttműködésről. Ez magában foglalja napelemek telepítését a „Wallaby 18” hajómodellre, ami a gyártó szerint tengeri szélerőművek személyzetének és alapanyagának szállítására készült.

Tetszett ez a hír? Iratkozzon fel hírlevelünkre az alábbi linken, és legyen képben az aktuális járműipari történésekkel!

Kiemelt Partnereink