Trend Most már Ausztráliában is gyártanak elektromos teherautót

Most már Ausztráliában is gyártanak elektromos teherautót

autopro.hu/P.B. | 2021.03.31 06:18

Most már Ausztráliában is gyártanak elektromos teherautót

Fotó: Twitter/SEA Electric

A Merlbourne-ben székelő SEA Electric a Hino 300 és a Hino 500 modellek alapján gyártja a SEA 300-as és 500-as, tisztán elektromos teherautókat. A gyártónak az infrastrukturális nehézségekkel is meg kell küzdenie, ugyanakkor az ausztrál közlekedésben új fejezetet nyit az elektromos teherautók gyártásával.

Hirdetés

Egyértelműen van kereslet a SEA ötletére, a gyártó szerint ugyanis már most 46 járműre van előjegyzésük. Ausztráliában eddig semmilyen elektromos teherautó nem közlekedett, így a töltési infrastruktúra sem a legjobb, viszont a SEA Electric így történelmi tettet hajthat végre a piac megnyitásával.

A járműveket a SEA által gyártott elektromos hajtásrendszer fogja mozgatni, különböző hatótávolságokat és teljesítményt kínálva. A SEA hajtásrendszere a 4,5 tonnás járművektől a háromtengelyes, 22,5 tonnás teherautókig adaptálható.

Glen Walker, a SEA óceániai régióért felelős igazgatója szerint Ausztrália szén-dioxid-kibocsátásában nagy szerepe van a fuvarozásnak. Walker szerint akár több millió tonnával csökkenthető az ország karbonkibocsátása elektromos teherautók forgalomba állításával – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink