Trend Mégsem halálos csapás az autóiparra a brexit: motorteszt üzem épül Angliában

Mégsem halálos csapás az autóiparra a brexit: motorteszt üzem épül Angliában

autopro.hu/Sz.K. | 2018.01.16 06:30

Mégsem halálos csapás az autóiparra a brexit: motorteszt üzem épül Angliában

Kétmilliárd forintnyi fejlesztéssel mérföldkőhöz érkezik az Egyesült Királyság első "valós vezetési emisszió" (RDE) kutatóközpontja, miután a MAHLE erőátviteli egysége átvette a Weiss kifinomult klímakontroll rendszerét – úgy látszik, a brexit mégsem űz el minden autóipari beruházást.

Hirdetés

A beruházás a Mahle új RDE (Real Driving Emission) központjának része lesz, mely várhatóan 2018 közepére készül el. A tesztüzem fejlesztése a 2017 szeptemberében induló európai szintű emissziós tesztekhez kapcsolódik.

A telephely lehetővé teszi az európai járműgyártók számára, hogy következő generációs benzinmotorjaikat a legkülönfélébb teszteknek vessék alá, hiszen a beruházásnak köszönhetően olyan körülmények is modellezhetők lesznek (például extrém tengerszint feletti magasság), melyekhez korábban a tengerentúlra kellett szállítani a motorokat, értékes heteket veszítve ezzel.

A Weiss-alapú környezetszimulációs felszerelés három magfunkcióra képes, beleértve egy körforgásos légkondicionáló rendszert, mely a levegő hőmérsékletét, páratartalmát és eloszlását szabályozza, egy fagyasztórendszert, mely csökkenti a tesztkamrában a hőmérsékletet, valamint egy ventilátorrendszert, mely a szeles viszonyokat szimulálja.

Kiemelt Partnereink