Trend Konnektivitással segíti a mentőszolgálatokat a ZF

Konnektivitással segíti a mentőszolgálatokat a ZF

autopro.hu/V.M. | 2021.12.08 08:23

Konnektivitással segíti a mentőszolgálatokat a ZF

Fotó: ZF Press

A mentőszolgálatok munkáját segítő konnektivitási megoldást fejlesztett ki a ZF. A rendszer lehetővé teszi, hogy a szolgálatok hatékonyabban irányítsák a bajbajutottak segítségére kiérkező kollégáikat.

Hirdetés

A ZF fejlesztése egy hálózathoz kapcsolja a mentésben résztvevő személyeket, eszközöket, járműveket és magukat a sérülteket, valós idejű információt nyújtva azok státuszáról. A német autóipari beszállító, közleménye szerint ezzel az első átfogó, gyártótól független konnektivitási megoldást kínálja Európában.

A ZF azt írja, megoldása a biztonsági szolgálatokat is támogathatja, a vészhelyzetekre reagálás minőségének javítása mellett pedig a tulajdonlás teljes költségének csökkentéséhez is hozzájárul.

Felhőben futnak össze az adatok

A technológia egy európai felhőplatformon alapul, amit a ZF más cégekkel, köztük a vészhelyzet-menedzselési megoldásokat fejlesztő Eurocommand vállalattal közösen működtet. A felhőben futnak össze az adatok a sérültekről, illetve a mentésben résztvevő egységekről, amikhez az irányítóközpontból lehet hozzáférni. Az embereket és gépeket egyaránt elektromos jeladók kapcsolják a felhőhöz mobilhálózati adattovábbításon keresztül.

A mentőszemélyzet tagjai azonosító kártyákat hordanak magukkal, kiérkezéskor pedig hasonló kártyával látják el a sérülteket is. A járműveken és a fontosabb berendezéseken fedélzeti jeladók működnek. Ezeknek a jelei alapján a központban a helyszíni eseményeket valós időben lehet nyomon követni egy térképen – támogatva a döntéshozatalt.

A ZF jeladóit eszközökbe és járművekbe a gyártás során, valamint utólag is be lehet építeni. A felhőhöz más gyártók jeladói is csatlakoztathatóak a sztenderd kommunikációs interfészen keresztül.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink