Trend Konnektivitással segíti a bányászatot a Continental

Konnektivitással segíti a bányászatot a Continental

autopro.hu/V.M. | 2022.11.01 08:18

Konnektivitással segíti a bányászatot a Continental

Fotó: Continental Press Releases

A Continental az október 24-30. között tartott Bauma építőgépipari szakkiállításon mutatta be a dolgok internete (IoT) koncepción alapuló megoldását, ami állítása szerint új mércét állít a bányák és építési területek termelékenység-menedzsmentjében.

Hirdetés

A müncheni kiállításon bemutatott megoldás a SightIQ. A Continental szerint mobil gépek és helyhez között berendezések, mint például futószalagok, függetlenül a gyártójuktól, gyártási évüktől vagy elhelyezkedésüktől a rendszer hálózatába integrálhatóak, ezáltal azoknak gyakorlatilag minden adata egy helyen jeleníthető meg.

A platform az eszköz-, a folyamat- és az operatív menedzsmentet egy rendszerben kombinálja, adatelemzési eszközöket kínál és támogatja a prediktív karbantartást.

„Büszkék vagyunk arra, hogy egy páratlan megoldást mutathatunk be, ami a menedzsereket egyetlen felületen látja el minden olyan információval, amit az eszközeik állapotáról, termelékenységéről és elhelyezkedéséről tudniuk kell” – mondta el Mario Branco, a Continental Off-Highway területi üzletfejlesztési vezetője.

A gyakorlatban is bizonyított

A SightIQ már alkalmazásban áll több vállalatnál is az Egyesült Államokban, 2023 második felétől pedig Európában is elérhető lesz. A menedzserek a platform segítségével mentesülnek az alól a teher alól, hogy különböző forrásokból, időigényes módon manuálisan gyűjtsék, majd elemezzék ki az adatokat.

Ezenfelül a platformmal nyert betekintéseket a termelékenység fokozására, illetve a meghibásodások miatti költséges leállások elkerülésére használhatják. A platform képes többek között a felesleges üzemanyagfogyasztás és a rosszul időzített karbantartások azonosítására. Utóbbiak egyébként kifejezetten sokba kerülhetnek: a Continental rendszerével végzett tesztek során végzett mérések alapján egy, a kelleténél mindössze 58 másodperccel hosszabb ciklusidő naponta 180 ezer dollárra tehető termeléskiesést okozhat egy bányának.

Új funkciók érkeznek

A SightIQ egy további előnye, hogy a Continetal minden eszköz- és flottamenedzsment rendszere hozzákapcsolható. Ilyen rendszerek például a futószalagok figyelésére kifejlesztett Conti+ vagy a ContiConnect abroncsmenedzsment rendszer.

A Continental azt ígéri, hogy SightIQ platformja a későbbiekben a mostanin felül további funkciókkal fog kiegészülni.

Magyarországon a Continental technológiai vállalat a jövőbeli autóipari trendekhez igazodó mesterséges intelligencia fejlesztő központtal, egy járműdinamikai fejlesztőközponttal és tesztpályával, hat gyárral, illetve egy regionális gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen. Hazánkban a vállalat mintegy 8 ezer munkatársat foglalkoztat. A Continental folyamatosan és nagy mértékben járul hozzá a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek és infotainment megoldások biztosításával, valamint a járműelektronika, műszaki elasztomer-termékek fejlesztésével, ipari szállítási megoldások gyártásával és gumiabroncsok értékesítésével. Magyarországon a Continental Csoport mindhárom üzleti szektorával jelen van. Az autóipari és a gumiabroncs szektorokhoz tartozó, valamint az ipari megoldásokat szállító ContiTech vállalatok tevékenységet folytatnak Budapesten, Budaörsön, Makón, Nyíregyházán, Szegeden, Vácon és Veszprémben.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink