Trend Kettő innovációs díjat is bezsebelt a Continental

Kettő innovációs díjat is bezsebelt a Continental

autopro.hu/V.M. | 2021.05.30 08:18

Kettő innovációs díjat is bezsebelt a Continental

A Continental hajlított képernyős 3D kijelzője | Fotó: Continental Press Releases

Idén a Continental kettő fejlesztését is elismeréssel jutalmazták a Német Innovációs Díjon. A CoSmA kulcsnélküli nyitási megoldás „arany”, míg a hajlított képernyős 3D kijelző „győztes” díjat kapott.

Hirdetés

Az évente kiosztott díjakkal olyan előremutató, jelentős technológiai újításokat jutalmaznak, melyek egyúttal jó felhasználói élményt is nyújtanak, könnyebbé téve az emberek mindennapi életét.

Helmut Matschi, a Continental Járműhálózatok és Információ üzleti egységének vezetője elmondta, hogy különösen fontosak számukra az elismerések, mivel „a felhasználói élmény egyre inkább egy kulcsfontosságú értéknövelő tényezővé válik az autókban és az autóiparban.”

Érintés nélküli nyitás a lopás veszélye nélkül

A modern járművek több és több lehetőséget kínálnak az okostelefonokkal való összekapcsolásra. A Continental a CoSmA digitális kulcsrendszerrel lehetővé teszi, hogy a vezető az autó nyitását-zárását a fizikai kulcs használata nélkül, pusztán az okostelefonjával végezze.

A legfrissebb, ultra-szélessávú változattal az autótulajdonosok már úgy nyithatják ki, valamint indíthatják be járművüket, hogy még csak hozzá sem kell érniük a telefonjukhoz – mindezt jobb lopáselleni védelem mellett. A precíz rádiótechnológia érzékeli a virtuális kulccsal ellátott telefont a jármű közelében vagy abban, nagyfokú pontosságának köszönhetően pedig kivédhetőek az úgynevezett közbeékelődéses támadások, tehát a tolvajok nem képesek elfogni és lemásolni a digitális kulcs jelét.

Az ultra-szélessávú változattal az autótulajdonosok anélkül nyithatják ki járművüket, hogy hozzáérnének a telefonjukhoz

Az ultra-szélessávú változattal az autótulajdonosok anélkül nyithatják ki járművüket, hogy hozzáérnének a telefonjukhoz | Fotó: Continental Press Releases

A digitális kulcs ezenfelül egy applikáció segítségével könnyedén másolható, majd megosztható a családtagok és barátok telefonjaival. A Continental fejlesztése többek között azt is lehetővé teszi, hogy a futárszolgálatok közvetlenül a parkoló autóba szállítsák a megrendelt termékeket, vagy hogy az autó parkolását vezetője kívülről vezérelje.

A CoSmA megoldását jelenleg hat nagy autógyártó integrálja következő generációs modelljeibe.

Nem kell szemüveg a 3D-s látványhoz

A Continental másik díjnyertes fejlesztése a vadonatúj hajlított képernyős 3D kijelző. A 3D-s megjelenítés segíti egyes funkciók kezelését a jobb áttekinthetőség által, míg a hajlított képernyővel a háromdimenziós megjelenítés kevésbé torzul, mikor a kijelzőt valaki jobbról vagy balról nézi, emellett új dizájnlehetőségeket is megnyit a mérnökök előtt.

A kijelző egy újabb különlegessége, hogy a 3D-s effektus élvezetéhez nincs szükség speciális szemüvegekre, sem fejmozgást követő kamerákra. Mindezt az amerikai Leia Inc. közreműködésével fejlesztett Lightfield technológiával érték el.

A technológia alkalmazását először az idei CES fogasztói elektronikai vásáron mutatta be a Continental. Akkor egy, a megoldást hasznosító navigációs rendszerrel ismerkedhettek meg a látogatók.

Kiemelt Partnereink