Trend Két új elektromos buszt mutatott be az Otokar

Két új elektromos buszt mutatott be az Otokar

autopro.hu/P.B. | 2022.06.01 09:18

Két új elektromos buszt mutatott be az Otokar

Fotó: Otokar

A török Otokar buszgyártó két új elektromos busztípussal rukkolt elő: az e-Kent autóbusz csuklós változatával, valamint az e-Centro nevű új midibusszal. Míg az e-Centro csak egyféle akkumulátorral érhető el, az e-Kent három verzióban is kapható.

Hirdetés

Az Otokar e-Kent 12 méteres, 99 utas befogadására alkalmas szólóbusz, ennek 18,75 méteres csuklós változatát mutatta be a török gyártó. Ezt a verziót 350, 490 és 560 kilowattórás akkumulátorral kínálják, így a későbbi vevők a meglévő töltési infrastruktúrától függően választhatják ki a megfelelő konstrukciót. Emellett az NMC akkumulátorok „gyors és lassú töltési opciókkal” is elérhetők lesznek – az Otokar azonban nem adta meg a töltési teljesítményt.

A Busworld Turkey 2022 kiállításon való premierhez kapcsolódóan a gyártó arról beszélt, hogy a közel 19 méter hosszú busz könnyű manőverezhetőséget kínál, az utasok pedig a négy széles, metrószerű tolóajtón keresztül különösen kényelmesen tudnak be- és kiszállni a buszból. A teljesen elektromos légkondicionáló rendszer szintén a kényelmet szolgálja.

Elektromos midi

Az Otokar másik premierje az e-Centro. Az elektromos midibuszt 110 kilowattórás, NMC cellákból álló akkumulátorcsomaggal dobják piacra. A jármű a gyártó állítása szerint akár 200 kilométert is megtehet egyetlen töltéssel – a csuklós modell esetében nem adtak meg hatótávot.

A midibuszt kétféle, hat és 6,6 méteres hosszúságú változatban gyártja az Ottokar – a nagyobb verzió akár 32 utast is szállíthat. A sajtóközlemény szerint a modellt alacsony tömeg és alacsony üzemeltetési költség jellemzi – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink