Trend Jobb hűtéssel és nagyobb élettartammal készülhetnek a Hyliion új akkui

Jobb hűtéssel és nagyobb élettartammal készülhetnek a Hyliion új akkui

autopro.hu/P.B. | 2021.02.21 16:21

Jobb hűtéssel és nagyobb élettartammal készülhetnek a Hyliion új akkui

Fotó: Hyliion

A Hyliion házon belüli fejlesztésének köszönhetően az akkumulátorok hűtése javul, ami növeli az akkuk hatótávolságát és élettartamát is, emellett biztonságosabb üzemeltetést és gyorsabb töltést tesz lehetővé.

Hirdetés

A Hyliion az új akkumulátormodult alkalmazza a friss fejlesztése során. A gyártó szerint az új fejlesztésükkel a készülő akkumulátor élettartam ötször akkora lesz, mint a mostani elérhető akkumulátoros elektromos autók esetében. Emellett sokkal gyorsabban is tölthető lesz az új akku: a Hyliion szerint akár nyolc percnél rövidebb idő alatt is tölthető lesz az akkumulátor.

A gyártó szerint a készülő hibrid hajtásrendszer a legtöbb Class 8 teherautóba (ez az Egyesült Államokban használatos kategorizálás szerint a 15 tonnánál nehezebb járműveket jelenti) integrálható lesz.

Hasonlót már készített a Hyliion

A Hypertruck ERX-t 2020-ban mutatta be a gyártó. Ez egy különleges hajtáslánc, amiben az elektromos hajtáshoz szükséges energiát egy földgázüzemű generátor állítja elő. A rendszer együttes használatával valamivel több, mint 1600 kilométer megtételére lehet képes a jármű, míg tisztán elektromos üzemben csak negyven kilométer a hatótáv.

Ez a negyven kilométeres hatótáv alkalmassá teszi arra a Hypertruck ERX rendszerrel hajtott teherautókat, hogy olyan városrészekre is behajthassanak velük, ahová csak zérókibocsátású járműveket engednek be.

Jövőre érkezhet az ERX teljesen elektromos változata

A most is zajló fejlesztések, melyekhez a jobb hűtésrendszer is készült, az ERX továbbfejlesztését célozzák, ám ez egy tisztán elektromos hajtásrendszer lesz. A gyártó közleménye szerint ez a rendszer szintén 1609 kilométer (ezer mérföld) feletti hatótávolságot biztosít majd.

A Hyliion teljesen elektromos rendszerének demó változata már idén megjelenhet, míg 2022-től nagyobb számban is gyártára kerül a rendszer – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink