Trend Izraeli-amerikai kooperáció elektrifikálhatja a haszongépjárműpiacot

Izraeli-amerikai kooperáció elektrifikálhatja a haszongépjárműpiacot

autopro.hu/P.B. | 2021.07.19 06:18

Izraeli-amerikai kooperáció elektrifikálhatja a haszongépjárműpiacot

A kép illusztráció - egy walk-in furgon a UPS színeiben. | Fotó: UPS Pressroom

Az elektromos járművekhez való platformokat gyártó izraeli Ree, és a karosszériagyártó amerikai EAVX együttműködést kötöttek elektromos kisteherautók gyártásáról. A kollaboráció célja az úgynevezett walk-in furgonok új generációjának megalkotása.

Hirdetés

A walk-in furgonok rendkívül sokrétű módon alkalmazhatóak, a postásoktól kezdve a futárcégeken át sokan használják őket Észak-Amerikában. Európában nem igazán terjedt el ez a fajta megoldás a szállítmányozásban, ettől függetlenül egy komoly piacról van szó, aminek elektrifikálása nagy feladat lesz.

Erre a feladatra vállalkozna a Ree és az EAVX. Az izraeli és az amerikai vállalat együttműködése alapján már 2022-ben megszülethet a Ree platformjára épülő jármű prototípusa, a sorozatgyártás pedig 2024-ben kezdődhetne el.

A Ree saját definíciója szerint egy technológiai vállalat, nem egy autógyártó. A rugalmas platformgyártásáról ismert cég számos OEM-mel működik együtt, de az EAVX-szel kötött megállapodás egy új szintet jelent, igaz, a Re együttműködik a Magnával és a Hinóval is.

Jó lehetőség

Daniel Barel, a Ree vezérigazgatója úgy véli, hogy a JB Poindexter tulajdonába tartozó EAVX egy ideális partner az elektromobilitás terjesztéséhez a haszongépjárművek piacán. Az EAVX anyacége piacvezetőnek számít a teherautók karosszériájának gyártásában.

A cégvezető szerint, az üzlet egy fontos lépés a Ree számára és segíthet a startupot azon céljának megvalósításában, hogy megkerülhetetlen szereplője legyen elektromos átállásnak – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink