Trend Innovatív magyar technológiákra szomjazik Brazília és Mexikó

Innovatív magyar technológiákra szomjazik Brazília és Mexikó

MTI | 2015.05.05 09:12

Innovatív magyar technológiákra szomjazik Brazília és Mexikó

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára szerint rengeteg know-how, innovatív technológia és néhány olyan termék is van, amelyeket Magyarország világszínvonalon tud kínálni, és amelyek iránt Brazília és Mexikó nyitott.

Hirdetés

Magyar Levente úgy látja, a latin-amerikai térségben Mexikóval vannak Magyarországnak a legintenzívebb gazdasági kapcsolatai. A mexikói GDP pedig folyamatosan növekszik. Annak ellenére, hogy az ország lakossága mintegy 120 millió, Brazíliáé pedig mintegy 200 millió, az előbbivel mintegy kétszer akkora a magyar kereskedelmi forgalom. Ez egy történelmi örökség, amelyet szeretnének kihasználni - tette hozzá a politikus.

Jelenleg Brazíliának és Mexikónak is óriási kihívást jelent a szennyvíz-kezelés. Azok a magyar technológiák, amelyek ezt a problémát költséghatékony módon tudják kezelni, kifejezetten érdeklik a kinti partnereket, ahogyan a városfejlesztési, -üzemeltetési technológiák is - ismertette az államtitkár.

Például a 22 milliós lakosú Sao Paolo világításrendszerét hamarosan ledes technológiára cserélik. Van néhány magyar vállalat, amelyek ebben a szegmensben érdekeltek, őket arra szeretné kapacitálni a szaktárca, hogy induljanak el a tenderen - fűzte hozzá.

Mexikó és Brazília figyelemre méltó, sikeres pályát mutatott fel az elmúlt években. Ez a két ország olyan szerves gazdaságfejlődésen ment keresztül, ami példaértékű, mert nem olajból, nem nyersanyagból gazdagodtak meg, hanem a tudásukból, az odatelepített iparból. Magyarországnak is versenytársai például az autóiparban - fejtette ki az államtitkár.

Kiemelt Partnereink