Trend Ingyen próbálhatják ki az e-autókat Budapesten

Ingyen próbálhatják ki az e-autókat Budapesten

autopro.hu | 2022.09.09 12:49

Ingyen próbálhatják ki az e-autókat Budapesten

Fotó: GreenGo

Egyedülálló akcióval hívja fel az Elektromos Autók Világnapján (szeptember 9.) Magyarország első és egyetlen teljesen elektromos gépjármű flottát üzemeltető autómegosztó szolgáltatója a fővárosi autózók figyelmét az elektromos autóra való váltás közelgő időszerűségére – ennek során bárki regisztrációs díj nélkül 30 percig ingyen vezetheti a flotta járműveit.

Hirdetés

Az EU döntése értelmében 2035-től már csak és kizárólag nulla szén-dioxid-kibocsátású járművek kerülhetnek kereskedelmi forgalomba a kontinensen. 13 év maradt hátra abból a világból, amit ismertünk – ekkortól kizárólag zéró szén-dioxid-kibocsátású autókat lehet majd kereskedelmi forgalomba helyezni, igaz, ez nem jelenti a belső égésű motorok kitiltását, ugyanis – főleg német nyomásra – maradt lehetőség ezek használatára, de csak fosszilis tüzelők nélkül.

A GreenGo közel hat éve letette a voksát a kizárólag elektromos autózás mellett, és tisztán elektromos flottát tart fenn a fővárosi autómegosztó.

Sokakat foglalkoztat, hogy milyen lehet elektromos autót vezetni, de a hétköznapokban nem nyílik módjuk arra, hogy azt kipróbálják. Ezen kíván segíteni a GreenGo azzal, hogy októberben több héten át regisztrációs díj megfizetése nélkül, valamint az átlagos utazási időnél is hosszabb, 30 perces ingyenes vezetéssel támogatja, hogy minél többen üljenek át a benzines vagy dízel meghajtású gépjárműveikből a flotta elektromos autóiba, és tapasztalják meg az elektromos autózás életérzését – áll a vállalat közleményében.

Az akció részletei még nem ismertek, de azokat hamarosan a honlapján fogja közzétenni a szolgáltató.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink