Trend Induktív töltőt kaptak a taxisok

Induktív töltőt kaptak a taxisok

autopro.hu/P.B. | 2022.05.26 12:23

Induktív töltőt kaptak a taxisok

Fotó: Twitter/LudegoEV

Elektromos és elektrifikált taxik számára kialakított induktív töltőket helyeztek forgalomba Kölnben, a német város vasútállomása mellett. A technológia prototípusát még a tavalyi évben kezdték el tesztelni, az éles üzem most indult el.

Hirdetés

A 2019 őszén indult TALAKO projekt részeként az induktív töltőrendszer prototípusát egy éve telepítették a mülheimi Auto Stephany taxitársaságnál. Akkor egy LEV TX-et is induktív töltéstechnológiára alakították át, ez volt az első ilyen taxi Németországban. A prototípust most az éles, publikus üzem követi.

„Örülök, hogy Kölnben üzembe helyezik az első ilyen töltőt. Ez egy helyes és fontos lépés a klímabarát mobilitás előmozdítása érdekében. Olyan innovatív technológiák tesztelésére és népszerűsítésére van szükségünk, amelyek hozzájárulnak a légszennyezés szabályozásához és a klímasemlegességhez” – mondja Ascan Egerer, Köln város mobilitási tanácsának vezetője.

A következő két hétben további négy ilyen típusú töltőállomás áll üzembe. A TaxiRuf Köln két partnere öt darab LEVC TX-et vásárolt a technológia tesztelésének céljából. Köln 48 ezer euróval, az Európai Unió pedig kétmillió eurós kerettel támogatja a projektet – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink