Trend Győzelmet aratott a Tesla a német Autopilot-perben

Győzelmet aratott a Tesla a német Autopilot-perben

autopro.hu/E.M. | 2022.08.17 17:18

Győzelmet aratott a Tesla a német Autopilot-perben

Fotó: Tesla

Kaliforniához hasonlóan Németországban is megtévesztő marketinggyakorlat alkalmazásával vádolták meg a Teslát. A müncheni bíróság 2020-ban az autógyártó ellen hozott ítéletet, utóbbinak azonban fellebbezés után mégis sikerült győzelmet aratnia.

Hirdetés

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a Kaliforniai Gépjármű Felügyelet nemrég beperelte a Teslát azt állítva, hogy félrevezető állításokat terjesztett járművei Autopilot és teljesen önvezető (FSD) funkcióiról.

2020-ban a német Versenyügyi Központ több céggel együtt szintén azt állította, hogy a Tesla vásárlói félre lettek tájékoztatva, mivel az Autopilot kifejezés azt sugallja, hogy az autók képesek önmagukat vezetni. Továbbá a Tesla FSD-je ellen is panaszt tettek, mivel az autógyártó honlapján azt írta, hogy az autók képesek „automatikus vezetésre a városban". A müncheni bíróság akkor helybenhagyta a vádakat.

Mindkét oldal nyert

Az ítélet kihirdetése után a Tesla fellebbezést nyújtott be, amelyet egy felsőbb müncheni bíróság még 2021 októberében jóváhagyott, bár az ítéletet a jelek szerint mostanáig elhallgatták. A hírek szerint a Versenyügyi Központ hiába dolgozott az Autopilot megnevezés betiltásán, a Tesla továbbra is használhatja azt, hiszen bárki, aki ellátogat a Tesla weboldalára, megtudhatja, hogy a járművei nem teljesen autonómok.

A Versenyügyi Központ így is elért kisebb sikereket, hiszen a Tesla kénytelen volt megváltoztatni a fejlett vezetéstámogató rendszerrel kapcsolatos néhány megfogalmazását a weboldalán. Valamint, ha a Tesla egy közelgő funkcióval kapcsolatos bejelentést közöl, akkor a vonatkozó megfogalmazás nem szólhat csak úgy, hogy „hamarosan", „legközelebb" vagy „az év végére". Ehelyett egy konkrét dátumot kell megadnia, amikorra várhatóan elkészül a funkció, és bevezetésre kerül ügyfelei számára – olvasható az InsideEVs cikkében.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink