Trend Érdekes megoldással népszerűsíti e-autóit a Hyundai

Érdekes megoldással népszerűsíti e-autóit a Hyundai

autopro.hu/V.M. | 2022.10.18 16:18

Érdekes megoldással népszerűsíti e-autóit a Hyundai

Fotó: Hyundai

A Hyundai egy pop-up hotelt nyitott az angliai Essex-ben. Könnyen áttelepíthető jellegén felül a szállás – valódi – különlegessége, hogy nem csatlakozik az elektromos hálózathoz, energiaellátásáról a Hyundai elektromos autói gondoskodnak.

Hirdetés

A luxus hotelt Ioniq 5-ös villanyautók akkumulátoráról látják el energiával. A típus külső elektromos eszközöket legfeljebb 3,6 kilowatt teljesítményen képes elektromos energiával ellátni hála a vehicle-to-load (V2L) technológiának.

A három hétre felállított hotel egy vendégszobából, egy éttermi szekcióból, valamint egy moziból áll, melyben a projektort, a hangszórókat és a popcorn gépet csakugyan a villanyautók által tárolt energiával működtetik.

Ashley Andrew, a Hyundai Motor Egyesült Királyság vezetője a hotelről és a V2L technológiáról elmondta: „Az egész élmény demonstrálja ennek az élenjáró technológiának a praktikusságát, és reméljük, hogy e koncepció többeket inspirál majd arra, hogy az elektromos hálózat által le nem fedett helyre menjenek.”

A London központjától csak egy óra autóútra található hotel holnaptól, október 19-től november 5-ig összesen 14 éjszaka fog vendégeket fogadni, akiket előzetesen sorsoltak ki a jelentkezők közül. A Hyundai azt egyelőre nem közölte, hogy hol és mikor fogja felállítani legközelebb az egyedi élményt ígérő szállását.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink