Trend Életnagyságú, működőképes Bugatti legóból – fotók

Életnagyságú, működőképes Bugatti legóból – fotók

autopro.hu/Sz.F. | 2018.08.30 15:03

Életnagyságú, működőképes Bugatti legóból – fotók

Itt a bizonyíték arra, hogy Lego elemekből megépíthető ez a nem ragasztott, működőképes, önmeghajtású modell, amely akár 20 km/h sebességre is felgyorsulhat, és amelyben két ember is elfér.

Hirdetés

Az ikonikus Bugatti Chironnak, a világ leggyorsabb autójának formáit újraalkotva a Lego Technic életnagyságú modellje túlszárnyalja mindazt, amiről a Lego építők el tudták képzelni, hogy valaha megépíthető.

A modell az első nagyméretű, mozgatható építmény, amely több mint 1 000 000 Lego elemből épül fel, és amely meghajtását kizárólag a Lego Power Functions platformon működő motorok biztosítják. A 2304 motorral és 4032 Lego fogaskerékkel ellátott, 1,5 tonnás jármű 5,3 lóerő teljesítményre képes, és 92 Nm becsült forgatónyomatékot termel.

A Technic tervezőink és a csehországi Kladnoban található gyárban dolgozó mérnökök csodálatos munkát végeztek mind a Chiron ikonos formáinak újraalkotása során, mind pedig a modell vezethetőségének kialakításában. Ez egy lenyűgöző példa a Lego Technic építési rendszer működésére, illetve annak kreatív újratervezési lehetőségeire – mondta el Lena Dixen, a Lego Csoport senior termékfejlesztési és marketing alelnöke.

Az autó belsejébe tekintve felfedezhető, hogy az eredeti jármű minden egyes részletét gondosan és pontosan alkották újra Lego elemekből – az ülésektől kezdve a műszerfalon keresztül a kormánykerékig.

A minden elemében működőképes, hátsó légterelővel, sebességmérővel, első és hátsó lámpákkal, levehető kormánykerékkel és fékpedállal felszerelt modell minden Lego rajongó számára egyet jelent a megtestesült álommal. Az összeszerelés során 339 féle legót használtak fel, és a munka több, mint 13 000 tervezői és kivitelezői munkaórát vett igénybe.

Bár a Lego-modell nem éri utol az eredeti Bugatti Chiron elképesztő 420 km/órás sebességét, működőképes motorjának teljesítménye így is lenyűgöző – kicsivel több mint 20 km/órás sebességével végérvényesen valóra váltotta az „Igazából Megépíthető” eszmét.

Kiemelt Partnereink