Trend Egyszerűsödik a sebességkorlátozás bevezetése Ausztriában

Egyszerűsödik a sebességkorlátozás bevezetése Ausztriában

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.04 14:22

Egyszerűsödik a sebességkorlátozás bevezetése Ausztriában

Fotó: Pexels

Az önkormányzatok és a városok a jövőben könnyebben megvalósíthatják a sebességcsökkentést Ausztriában. A jogszabályi változások a tervek szerint július 1-jén lépnek hatályba.

Ausztriában eddig is lehetőségük volt a városoknak és a településeknek sebességkorlátozásokat megállapítani. Ennek előfeltétele azonban az volt, hogy a sebességcsökkentés szükségességét igen bürokratikus módon, terjedelmes jelentésekben kellett megindokolni.

A közúti közlekedési szabályok módosítása a következő változással fog járni: a jövőben az illetékes közúti hatóság csökkentheti a megengedett legnagyobb sebességet olyan helyi területeken és utakon, ahol különleges védelmi igény van, például iskolák, óvodák, szabadidős létesítmények vagy játszóterek, kórházak vagy idősek otthona előtt. Az egyetlen követelmény, hogy az intézkedésnek alkalmasnak kell lennie a közúti biztonság növelésére, különösen a gyalogosok vagy kerékpárosok számára.

Általánosságban a sebességkorlátozások érvényesítésének folyamatát is kevésbé bürokratikussá teszik. A jövőben pedig a közösségek maguk is végezhetnek radarellenőrzéseket. A változtatásra a helyi hatóságok hosszú kampánya nyomán került sor. Egy hasonló jogokat követelő németországi kampány, amelyet már 1000 város és település írt alá, még nem eredményezett hasonló változást – írja az ETSC.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink