Trend Egyedi fejlesztésen dolgozik a Renault és a Vitesco

Egyedi fejlesztésen dolgozik a Renault és a Vitesco

autopro.hu/V.M. | 2022.07.13 12:17

Egyedi fejlesztésen dolgozik a Renault és a Vitesco

Andreas Wolf, a Vitesco Technologies vezérigazgatója (jobbra) és Gilles Le Borgne, a Renault Csoport fejlesztési vezetőhelyettese (balra) | Fotó: Renault Group Newsroom

A Renault Csoport és a Vitesco Technologies közösen fog egy kompakt, piacon egyedülállónak számító teljesítményelektronikai modult kifejleszteni a francia autógyártó hibrid és teljesen elektromos járműveihez.

Hirdetés

A cél egy olyan elektronikai egység készítése, ami tartalmazza az autó alacsony feszültségű elektromos hálózatát az akkumulátorral összekötő DC-DC konvertert, a fedélzeti töltési modult és az invertert. Ezen részegységek összevonásával 45 százalékos térfogatcsökkenést várnak, ami nagyobb utasterek tervezését teszi majd lehetővé.

A teljesítményelektronikai egységen belül a három komponens típusa mindig az adott járműmodellhez lesz igazítva. A Renault járműveiben 2026-tól fog megjelenni az új teljesítményelektronikai modul.

A Renault és a Continentalból kivált Vitesco a modulon túl annak gyártási folyamatát is közösen fogja kidolgozni, magát a gyártást azonban már csak a Renault fogja végezni a franciaországi üzemeiben.

A mostani megállapodás egyben azt is jelenti, hogy a Renault tovább halad az elektromobilitási értéklánc vertikális integrációjában.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink