Trend Egy emberöltőt kibír az új kínai akku

Egy emberöltőt kibír az új kínai akku

autopro.hu/Sz.K. | 2023.10.12 04:20

Egy emberöltőt kibír az új kínai akku

Fotó: Twitter/Vinci58318407

A Las Vegas-i RE+ szakkiállításon a CALB (China Aviation Lithium Battery), Kína harmadik legnagyobb akkumulátorgyártója bemutatta 314 amperórás energiatárolóját, ami a gyártó szerint akár 25 évet is kibír.

Hirdetés

Az akkumulátorgyártó szerint a továbbfejlesztett CALB 314 amperórás cella most már lítium-utánpótlási technológiát tartalmaz, amely 15 ezer töltési ciklusra növeli az akku élettartamát - ez 25 évnek felel meg. A CALB garantálja, hogy a továbbfejlesztett akkumulátormegoldás az első ezer töltési ciklus alatt nulla romlást mutat. Az energiatárolási megoldásokra specializálódott vállalat szerint az új modell olyan átfogó optimalizáláson esett át, amely 12 százalékkal növelte a felhasználható energiát, a hatékonyság pedig eléri a 96 százalékot.

A CALB lég- és folyadékhűtéses akkumulátor-megoldásokat is kínál akár 6,58 megawattóra kapacitással, valamint kisméretű, 425 kilowattóra kapacitású kereskedelmi termékeket is forgalmaznak. A CALB tengeri alkalmazásokhoz is kínál olyan akkumulátorokat, amelyek nagyobb súlycsökkentést és akár 10 ezer töltési ciklust is lehetővé tesznek.

A 2015-ben alapított vállalatot jelenleg a hongkongi tőzsdén jegyzik. A CALB gyorsan pozíciót szerzett Kína vezető akkumulátorgyártói között, szilárd ellátási láncokkal, K+F és gyártási létesítményeivel Kína több tartományában.

Dr. Zheng Xiang, a CALB Europe alelnöke kifejtette: „A CALB világszínvonalú kutatás és fejlesztési képességeit és ellátási láncát kihasználva készen áll arra, hogy energiatárolási termékei átfogó kínálatával megfeleljen a globális vállalati és ipari ügyfelek elvárásainak.”

Globális terjeszkedés

A vállalat a 2022-ben bejelentett portugáliai gyártóüzemmel már a globális terjeszkedés útjára lépett. Ez az európai fókusz, valamint az új akkus megoldásának USA-ban történő bemutatása a nemzetközi együttműködés új szakaszát jelzi. Az év elején az akkumulátorcellák beszállítója megállapodásokat kötött a francia Forsee Power vállalattal, amely a megvásárolt cellákat több elektromos buszhoz használta fel.

Egy éve együttműködési megállapodást kötöttek a német BMZ Csoporttal, hogy lítiumion akkumulátorokat fejlesszenek és gyártsanak elektromos haszongépjárművekben való felhasználásra az európai, amerikai és ázsiai-csendes-óceáni piacok számára.

Miután 2019 óta fokozottan az elektromos autók piacára összpontosít, a CALB autóipari ügyfelei közé tartozik a GAC Aion, a Changan Auto, a Geely Automobile és a Xpeng.

Dr. Zheng Xiang Las Vegas-ban megjegyezte: „Az RE+-on való megjelenésünk jelzi elkötelezettségünket az iránt, hogy segítsük a globális piacokat a szén-dioxid-csökkentési és szén-dioxid-semlegességi céljaik elérésében”. A vállalat bízik abban, hogy a 314 amperórás energiatárolójával és az európai gyártásra vonatkozó terveinek előrehaladásával tovább gyorsítja globalizációs stratégiáját – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink