Trend Buszállomás-tervezőt fejlesztett a Xerox

Buszállomás-tervezőt fejlesztett a Xerox

autopro.hu | 2015.03.19 14:36

Buszállomás-tervezőt fejlesztett a Xerox

A Mobil Analitikai Platform (MAP) elnevezésű szoftvert azzal a céllal alkották meg, hogy átláthatóbbá tegyék a nagyvárosok közlekedésének jellegét, dinamikáját.

Hirdetés

Naponta millióan szállnak buszra, villamosra, metróra és váltanak jegyet, hogy eljussanak a kiválasztott úti céljukhoz. Ezek alapján rengeteg információ leszűrhető arról, hogy hová mennek egy városon belül a legtöbben, hol érdemes buszállomást építeni, vagy éppen olyan várakozóhelyeket kialakítani, ahol nagy tömegben is elférnek az eső elől menedéket kereső ingázók.

Az utazási információkat elemző, azokból előrejelzéseket készítő MAP alkalmas arra, hogy a jegyérvényesítések száma, helye, időpontja alapján feltérképezze azt, hogy az egyes járatok milyen zsúfoltsággal közlekednek, hol vár nagy tömeg az érkező járműre, illetve melyik állomáson szállnak ki a legtöbben és a nap mely szakaszában.

A MAP képernyőképe

Az adatokból a városvezetés információt nyerhet arra vonatkozóan, hogy hol érdemes nagyobb parkolókat létrehozni a városba ingázók kényelmesebb kiszolgálása érdekében, vagy milyen bővítéseket érdemes végrehajtani egy állomáson, hogy a várakozók jobban elférjenek.


Kiemelt Partnereink