Trend Barátkozik egymással az Apple és a Volkswagen

Barátkozik egymással az Apple és a Volkswagen

autopro.hu/Sz.K. | 2018.06.01 06:05

Barátkozik egymással az Apple és a Volkswagen

Az Apple megállapodást kötött a Volkswagennel az önvezető autókkal kapcsolatban, miután nem sikerült zöldágra vergődnie a BMW-vel és a Mercedes-Benzzel.

Hirdetés

Önvezető járművekkel kapcsolatos megállapodást írt alá az Apple és a Volkswagen. A technológiai óriás azt követően fordult a német autógyártóhoz, hogy a BMW és a Mercedes visszautasította feltételeit arról, hogy átadja nekik az irányítást az adatok és az irányítás terén. Ehelyett az Apple végül a VW-nel egyezett meg, hogy az autógyártó T6 Transporterét önvezető ingajárattá alakítsa az Apple alkalmazottainak. Az önvezető kisbuszok az irodák között fogják szállítani az okostelefongyártó dolgozóit, már jövő évtől kezdve.

A megállapodás az Apple egyik belső programjának, a Project Titannak a része, mely 2015-ben kezdődött, és célja egy elektromos autó gyártása. Miután fejlesztési és menedzsmentproblémákkal nézett szembe, az Apple az önvezető technológiákra kezdett fókuszálni.

A techcég Lexus SUV-okon tesztel Kalifornia állam közútjain, de a technológiát ingaszolgáltatásra is használja, mellyel dolgozóit akarja szállítani Cupertino-i székhelyének épületei között. Körülbelül két tucat VW T6 Transportert használ erre a célra.

Az Apple-nek eredetileg több száz hardveres és szoftveres mérnöke, tervezője, és akkumulátor-szakértője volt, hogy olyan autót építsenek, mely túltesz a Teslán, de azóta karcsúbbra szabta a Titan munkacsoportot, és csak az önvezetéshez szükséges kamerákkal, szenzorokkal és alapszoftverekkel foglalkozó dolgozók maradtak. A vállalat felmondott több igazgatónak is, akik a projekten dolgoztak.

Kiemelt Partnereink