Trend Az MI és a robotika új korszakát hozná el a Hyundai

Az MI és a robotika új korszakát hozná el a Hyundai

autopro.hu/E.M. | 2022.08.20 12:22

Az MI és a robotika új korszakát hozná el a Hyundai

Fotó: Hyundai Newsroom

A Hyundai Motor Csoport és az amerikai Boston Dynamics robotfejlesztő cég több százmillió dollár befektetésével hoz létre egy közös kutatóintézetet, ahol a koreai vállalat szerint a szakértők egyedülálló környezetben teremthetik majd meg a robotok új generációjának alapját jelentő technológiákat.

Hirdetés

A Hyundai Motor Csoport bejelentette a Boston Dynamics MI Intézet elindítását, amelynek célja alapvető előrelépés elérése a mesterséges intelligencia (MI), a robotika és az intelligens gépek területén. A Hyundai és a tulajdonában lévő Boston Dynamics több mint 400 millió dollárt fektet be, hogy létrehozza az Intézetet, amelyet a Boston Dynamics alapítója, Marc Raibert fog vezetni.

Az Intézet a fejlett robotok megalkotása előtt álló legfontosabb kihívások megoldásán fog dolgozni. A mesterséges intelligencia, a robotika, a számítástechnika, a gépi tanulás és a mérnöki tudományok szaktértői fognak együtt munkálkodni új robotikai technológiák kidolgozásán.

Az Intézet négy alapvető technikai területre fókuszál majd, melyek a kognitív MI, a mozgással kapcsolatos MI, az organikus hardvertervezés, valamint az etika és a politika.

A robotok új generációja

„Küldetésünk, hogy olyan fejlett robotok és intelligens gépek jövőbeni generációit hozzuk létre, amelyek bármely ma létező dolognál okosabbak, agilisabbak, érzékenyebbek és biztonságosabbak” – mondta Marc Raibert, a Boston Dynamics MI Intézetének ügyvezető igazgatója.

„Az Intézet egyedülálló struktúrája… segíteni fog nekünk, hogy olyan robotokat alkossunk, amelyeket egyszerűbb használni, produktívabbak, a feladatok szélesebb körét képesek ellátni és biztonságosabban tudnak együtt dolgozni az emberekkel” – tette hozzá.

Nem egyedül fognak dolgozni

Az ilyen mértékű fejlődés elérése érdekében az Intézet a már említett négy területen fektet majd be erőforrásokat. Továbbá az Intézet a saját személyzete által végzett technológiafejlesztésen túlmenően együttműködéseket tervez megvalósítani egyetemekkel és vállalati laboratóriumokkal.

Az Intézet székhelye a massachusettsi Cambridge-ben lesz. Mesterséges intelligenciával és robotikával foglalkozó kutatók, szoftver és hardver mérnökök, valamint technikusok felvételét egyaránt tervezik.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink