Trend Az Audi csatlakozik az intelligens utak építéséhez

Az Audi csatlakozik az intelligens utak építéséhez

autopro.hu/Sz.K. | 2023.06.20 08:21

Az Audi csatlakozik az intelligens utak építéséhez

Fotó: Audi Newsroom

Peachtree Corners - az Egyesült Államok egyik első, valós összekapcsolt infrastruktúrával működő intelligens városa - és az Audi együttműködnek az intelligens, cellás jármű-környezet (C-V2X) közlekedési rendszerek gyakorlati bevezetésének kidolgozásában a város Curiosity Lab ökoszisztémájának részeként.

Hirdetés

Mind az Audi, mind a Georgia állambeli Peachtree Corners úgy látja, hogy ez a megfelelő alkalom az intelligens közlekedési rendszerek további elterjesztésére, amelyek lehetővé teszik, hogy a járművek kommunikáljanak a városi utcákkal, közlekedési jelzésekkel, zebrák jelzéseivel és más infrastruktúrákkal, valamint a veszélyesen közlekedőkkel.

Mivel az Audi nemrégiben kapott engedélyt a Szövetségi Hírközlési Bizottságtól a C-V2X technológia bevezetésére, az Audi és a Peachtree Corners finomhangolni kívánja a stratégiákat.

Az Audi 2020 óta dolgozik együtt különböző magán- és állami partnerekkel a C-V2X technológiák fejlesztésén és a veszélyeztetett közlekedők védelmén.

Az autógyártó a hatóságokkal együttműködve korábban kezdeti bevetéseken dolgozott az építőipari munkások biztonsága érdekében, azon szituációkra fókuszálva, amikor a járművek megközelítenek egy építési területet. Emellett az Audi különböző vállalatokkal együttműködve olyan technológiákat fejlesztett ki, amelyek összekapcsolják az autókat az iskolabuszokkal, hogy javítsák a gyermekek biztonságát, és figyelmeztessék a járművezetőket az aktív iskolai zónákra.

Nem csak autók „beszélhetnek” a környezetükkel

Az egyik partnervállalat a Spoke, egy startup, amelynek célja, hogy a közúti közlekedés biztonságát és a járművezetők összekapcsolhatóságát átalakítsa azáltal, hogy az első csatlakoztatott internetalapú ökoszisztémát kínálja a veszélyeztetett úthasználók számára. A cég környezeti kommunikációt biztosító megoldásait kerékpárokra szerelik fel.

Az Audi mostani bejelentése azt követi, hogy a Spoke technológiáját első alkalommal használták sikeresen egy profi kerékpáros kritérium versenyen, a Curiosity Lab Criteriumon, amelyen Audi járművek vettek részt – írja a Green Car Congress.

Az Audi Hungaria Zrt. a magyar gazdaság meghatározó szereplője, hazánk egyik legnagyobb vállalata. A maroknyi csapattal elindult motorgyártás mára a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött, ahol több mint 5 millió négyzetméteren 8000 motor készül naponta a Volkswagen konszern márkái számára. A győri üzemben 1998-ban indult az autógyártás, ma az Audi TT és Q3 modellek készülnek ott. A gyár 2001 óta saját műszaki fejlesztéssel is rendelkezik, továbbá 2005 óta Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára is, ahol szerszámok, gyártóberendezések készülnek az Audi szinte összes telephelye számára, valamint alkatrészek is a Volkswagen konszern egyes modelljeihez. A gyár 2013 óta az autógyártás teljes vertikumát lefedi.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink