Trend Akkumulátorgyártásra képezi embereit Franciaország

Akkumulátorgyártásra képezi embereit Franciaország

autopro.hu/P.B. | 2021.07.12 14:21

Akkumulátorgyártásra képezi embereit Franciaország

Fotó: Ford Media Center

Akkumulátorokkal kapcsolatos ipari képzéseket indít Franciaország és az EIT InnoEnergy, utóbbi az EU saját szervezete. A cél, hogy dolgozók tízezreit képezzék ki az akkumulátorok gyártására, kezelésére és újrahasznosítására.

Hirdetés

A tervek szerint 2025-re 150 ezer ember végezhetné el az akkumulátor-akadémiát, az EBA250 Akadémiát. Nem véletlen, hogy Franciaország ennyi energiát fordít dolgozóinak az akkugyártással kapcsolatos képzésére, ugyanis 2023-ban tervezi megnyitni az első akkumulátor-gigagyárát az ország, amihez dolgozókra is szüksége lesz.

Az Európai Unió által támogatott EBA250 keretében Spanyolországban már elindult egy hasonló program, valamint 2021-ben más európai országokban is indulhatnak majd ilyen képzések. Az Európai Unió 800 ezer képzett dolgozóval számol 2025-re, ennyi emberre lesz szükség az európai akkugyártás felpörgetéséhez.

A képzéseket olyan szakemberek vezetik, akik már jó ideje a szakmában dolgoznak és rendelkeznek kellő tapasztalattal – írja az electrive.com.

Nagy tervek

Az EBA250 az Európai Akkumulátorszövetség angol nevének rövidítése, míg a 250 arra utal, hogy Diego Pavia, az EIT InnoEnergy vezérigazgatója 2017-ben azt mondta, 2025-re 250 millió eurós akkumulátor-értékláncot építenek ki Európában.

Az elektromos autók gyártási volumene rohamosan nő, ezzel együtt az akkumulátorok iránti kereslet is növekszik. Az európai vezetők és autógyártók célja, hogy a kontinensen is kiépüljön a megfelelő infrastruktúra az akkugyártáshoz.

Kiemelt Partnereink