Trend Akkugyárat épít Indonéziában az LG

Akkugyárat épít Indonéziában az LG

autopro.hu/P.B. | 2021.05.28 14:18

Akkugyárat épít Indonéziában az LG

Fotó: LG Electronics

Az indonéz fővárostól keletre, Bekasi városában épít akkumulátorgyárat az LG Energy Solution az indonéz állami kézben lévő IBC-vel közösen. A befektetés értéke 1,2 milliárd dollár, a tervezett gyártási kapacitás 10 gigawattóra.

Hirdetés

A hírt nem az LG, hanem az indonéz befektetési miniszter jelentette be, aki nem adott meg dátumot az építkezéssel kapcsolatban, de úgy fogalmazott, hogy a közeljövőben épül fel az üzem. Többek között a Hyundai elektromos autóiban fogják használni az Indonéziában készülő cellákat a hírek szerint.

A minisztérium közleménye szerint a gyárat építő konzorciumban az indonéz IBC-n és az LG Energy Solution (LGES) mellett az LG Chem, az LG International és a dél-koreai Posco is részt vesz. Az LGES hivatalosan egyelőre nem kommentálta a hírt.

Ez a beruházás egyébként az LG és Indonézia egy nagyobb szabású korábbi megállapodásának a része, ami összességében közel tízmilliárd dolláros beruházásokról szól.

Akku nagyhatalom lenne Indonézia

Ahogyan arról az autopro.hu korábban már beszámolt, Indonézia a Föld egyik legnagyobb nikkelkészletével rendelkezik, és ez ki is szeretné használni. Az LG mellett a CATL is akkugyárat építhet az országban, míg a Tesla korábban tárgyalt az indonéz vezetéssel beruházásokról.

Az indonéz tervek arról szólnak, hogy 2030-ra összességében 140 gigawattórányi akkumulátort gyártsanak az országban – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink