Archív Akkumulátor-nagyhatalommá válna Indonézia

Akkumulátor-nagyhatalommá válna Indonézia

autopro.hu/P.B. | 2020.11.16 17:23

Akkumulátor-nagyhatalommá válna Indonézia

Fotó: Tianqi Lithium

Az indonéz vezetés szeretné az országot Ázsia vezető lítium-ionos akkumulátort gyártó hatalmává tenni. Ennek érdekében egy kisebb grémium a Tesla mellett amerikai és japán vezetőkkel is tárgyal. A tervek szerint 2030-tól már „zöld” akkumulátorokat állítana elő az ország.

Hirdetés

Joko Widodo indonéz elnök a héten egy magasan képzett csapatot küld az Egyesült Államokba és Japánba, ezzel együtt a Teslához is arról tárgyalni, hogy Indonéziából szerezzék be a lítium-ionos akkumulátorokat. Ez része az ország új munkahelyteremtő programjának, melynek neve Omnibus.

Widodo a Reutersnek elmondta, hogy Joe Biden, újonnan megválasztott, de még be nem iktatott amerikai elnöktől azt várja, hogy stabilitást hoz a világba és fellendíti az elektromos autók iránti igényt az Egyesült Államokban.

Nikkelből már nagyhatalom az ország

Indonézia rendelkezik a világ legnagyobb nikkel tartalékával, ami sokat tehet hozzá ahhoz, hogy az országban gyártsanak akkumulátorokat. Elon Musk az indonéz együttműködésről korábban úgy nyilatkozott, hogy amíg hatékonyan és környezetbarát módon termelik ki a nikkelt Indonéziában, addig szívesen együttműködik az országgal.

Luhut Pandjaitan, az indonéz tengerészeti és beruházási miniszter szerint az ország képes arra, hogy hét-nyolc éven belül a kohók megújításával csak megújuló energiát használjanak a nikkel feldolgozásához, így 2030-tól az elektromos autókhoz zöld akkumulátorokat szállíthatnak Indonézia.

Kiemelt Partnereink