Trend A Teslától igazolt a német startup

A Teslától igazolt a német startup

autopro.hu/P.B. | 2023.06.07 06:22

A Teslától igazolt a német startup

Harald Schlarb és egy eRockit | Fotó: eRockit

Harald Schlarb, a Tesla korábbi menedzsere és a grünheidei gyár egykori tervezési vezetője az eRockit AG infrastrukturális és termelési tanácsadójaként dolgozik a továbbiakban. A szakember leigazolása komoly erősítést jelent a mobilitási startup számára.

Hirdetés

Harald Schlarb több mint három évtizede az autóipar kiemelkedő menedzsere. Gépészmérnökként és gazdasági közgazdászként olyan neves cégeknél dolgozott, mint a Maybach, a Daimler és a McLaren. Schlarb véletlenül szerzett tudomást az eRockitról, és nem habozott támogatni a céget. Schlarb kifejti:

„Az eRockit valóban egyedülálló jármű. Aki egyszer már vezette, teljesen el van ragadtatva tőle. A lenyűgöző dolog az, hogy minimális erőfeszítéssel óriási sebességet érhet el.”

Az úgynevezett „Human Hybrid” hajtása révén az eRockit a világ leggyorsabb közúti használatra engedélyezett eBike-ja, ami akár 100 kilométer/órával is képes száguldani. A sebességet kizárólag a pedálok szabályozzák. Ez az elektromos motorkerékpár izgalmas, szórakoztató és dinamikus teljesítményt kínál a legmagasabb szinten, izgalmas alternatívát kínálva a környezettudatos motorosok számára.

2023-ban az eRockit kétszámjegyű milliós befektetési kötelezettségeket vállalt az indiai Motovolt cégtől. A cél az eRockit gyártóüzemek bővítése és létrehozása Berlin közelében és Indiában – áll a cég közleményében.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink