Trend A Tesla mérnökeit is magához csábítja az Apple

A Tesla mérnökeit is magához csábítja az Apple

autopro.hu | 2015.08.25 12:31

A Tesla mérnökeit is magához csábítja az Apple

Hét olyan szakember ült át augusztusban egyik cég székéből a másikéba, akik a sofőr nélküli technológián dolgoztak. Egyre kevésbé kétséges, mire készül az Apple.

Hirdetés

A versenyszférában teljesen megszokott folyamat a munkaerő vándorlása. Nincs is ezzel semmi gond: ha egy munkaadó jobb feltételeket, vonzóbb karrierlehetőséget kínál, sokan bátran váltanak céget. A Tesla fejlesztői csapatát elhagyni azonban nem szokványos dolog. Noha mi is írtunk róla, hogy Elon Musk nem éppen a legbarátságosabb főnök, de az ő konyhájában főzni járműipari szempontból igencsak megtiszteltetés lehet.

Minden jel arra utal, hogy nagy dobásra készül az Apple a járműiparban

Ha pedig az Apple képes erre a státuszra ráígérni – akár a bér összegében, akár a küldetés perspektíváit illetően –, az már nem csupán a mérnökök érdeklődését kelheti fel. Bár a világ egyik legértékesebb cége hivatalosan még nem árulta el, mire készülnek, nyílt titok, hogy nagyon oda kívánják rakni magukat a telekommunikáció után a járműves területen is.

Idén már magukhoz csábították a Volkswagen automatizált vezetés terén képzett mérnökét, s a Carnegie Mellon Egyetem kutatóját is leigazolták, aki szintén az önvezérlő rendszerek nagy ismerője. Augusztus óta a Tesla 7 ex-kollégája mellett az NVidia vezetéstámogató rendszerek programozásában jártas szakembere is az Apple csapatát erősíti, de érkeztek tapasztalt mérnökök a BMW, a Ford, a Mercedes, a Delphi, a Bosch, a TRW kötelékéből is.

Kiemelt Partnereink