Trend A németeknél a kétirányú töltést szorgalmazzák

A németeknél a kétirányú töltést szorgalmazzák

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.29 06:24

A németeknél a kétirányú töltést szorgalmazzák

Fotó: Pexels

A „BiFlex-Industrie" projekt a V2G technológiában rejlő lehetőségekkel foglalkozik a járműflották számára. A projekt résztvevői a megújuló elektromos autóflották számára kívánják előkészíteni a terepet, különösen a töltőkre összpontosítva.

A projekt kezdetben a vállalati és alkalmazotti járművekkel rendelkező vállalati helyszínekre összpontosít. A tervek szerint hét vállalati helyszínen 50 regeneratív járművet tartalmazó demonstrációs projektet hajtanak végre, ahol a kétirányú töltés különböző releváns felhasználási eseteit valósítják meg. A partnerek kezdetben regeneratív töltőállomásokat fognak kifejleszteni és üzembe helyezni, beleértve a testre szabott hardvert és a magasabb szintű vezérlőrendszerekhez és az elektromos járművekhez való nyílt kommunikációs kapcsolódási pontokat.

Ezt követően koncepciókat és eljárásokat terveznek kidolgozni az energia-visszanyerésen keresztül elérhető rugalmassági potenciál meghatározására és előrejelzésére. A projekt további céljai közé tartozik a kétirányú töltési megoldás szabványosítása és a projekt eredményeinek más alkalmazásokra való átvihetősége.

„Új megközelítésekkel és a mi kutatómunkánk révén a mobilitási infrastruktúra nem teherré, hanem az energetikai átmenet fontos pillérévé válik, amely hatékonyságot, rugalmasságot és stabilitást hoz az energiarendszerbe.” – magyarázta Dr. Robert Kohrs, a Fraunhofer ISE intelligens hálózatok részlegének vezetője, akit az electrive.com idéz.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink