Trend A hidrogénes motor dekarbonizálja a mezőgazdaságot

A hidrogénes motor dekarbonizálja a mezőgazdaságot

autopro.hu/E.M. | 2022.09.01 11:21

A hidrogénes motor dekarbonizálja a mezőgazdaságot

Fotó: Facebook/Versatile-Ag

A Cummins motorgyártó és a Versatile márkanév alatt működő Buhler Industries traktorgyártó szándéknyilatkozatot írtak alá, ami szerint a Cummins 15 literes hidrogénmotorjainak a Versatile eszközeibe való beépítését tervezik.

Hirdetés

„A Cummins izgatottan várja a Versatile-jal való együttműködést, mivel erősségeinket kihasználva mindkét vállalat számára új lehetőségeket teremtünk" - nyilatkozta Ann Schmelzer, a Cummins globális mezőgazdasági üzletágának vezérigazgatója.

„Bár a mezőgazdaságban a belátható jövőben is a dízelmotorok maradnak a preferált rugalmas erőforrások, ez az együttműködés lehetővé teszi mindkét vállalat számára, hogy olyan alacsony és zéró szén-dioxid-kibocsátású megoldásokat fejlesszenek ki, amelyek ideálisak a mezőgazdaság számára” – mondta Adam Reid, a Versatile értékesítési és marketing alelnöke.

Az együttműködés kiemelt jelentőségű, hiszen a Cummins-nak hála a ma még gyakorlatilag csak a laboratórium falai között létező, hidrogénes belső égésű motoros hajtás a mezőgazdaságban is megjelenik a Versatile eszközeibe építve.

Számtalan előny

„A dízel- és hidrogénmotorok alkatrészeinek nagyfokú hasonlósága skálázhatósági előnyöket jelent az OEM-ek számára, miközben a mezőgazdasági termelőknek a szükséges megbízhatóságot biztosítja” - tette hozzá Schmelzer. A mezőgazdasági gépekbe beépítve a gazdálkodók olyan megoldást kapnak, amely megbízható, valamint könnyen szervizelhető és karbantartható.

A Cummins közleménye szerint a hidrogénes belső égésű motorok költséghatékony megoldást kínálnak a nagy terhelésnek és kihasználtságnak kitett alkalmazásokban. Továbbá a technológia használatának egyik nagy előnye, hogy a szén-dioxid kibocsátását a termelékenység feláldozása nélkül csökkenti.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink