Trend A BMW autói zöldítik az áramot

A BMW autói zöldítik az áramot

autopro.hu/Sz.K. | 2023.06.01 04:20

A BMW autói zöldítik az áramot

Fotó: Pixabay

A Pacific Gas and Electric Company (PG&E) és a BMW of North America egyesítette erőit, hogy feltárják a járművek kétirányú töltésének lehetőségeit. Az együttműködés az intelligens töltési rendszerekre épül, célja a megújuló energia használatának maximalizálása.

Hirdetés

A legújabb tesztelési fázis a PG&E San Ramonban található Applied Technology Services (ATS) laboratóriumában zajlik, amely a V2X technológia elektromos hálózatba való integrációjának értékelésére összpontosít. Ez az együttműködés az eredetileg 2015-ben indított ChargeForward program sikeréből ered, amely arra ösztönzi a BMW vezetőit, hogy elektromos autóik töltését a megújuló energiaforrásokhoz igazítsák.

„Az elektromos hálózat fenntarthatósága egyre összetettebb kihívássá válik az Egyesült Államokban” – mondta Adam McNeill, a BMW észak-amerikai műszaki alelnöke.

Optimálisabb energiafogyasztás

A legújabb kísérleti projekt a kétirányú technológiát a következő szintre emeli annak felmérésével, hogy az elektromos járművek akkumulátorai hogyan optimalizálhatják a háztartások energiafogyasztását. A koncepció szerint az elektromos járművek akkumulátora akkor töltődik fel, amikor a megújuló energia aránya a legnagyobb a hálózatban, majd a nap folyamán lemerül, hogy fedezze a háztartás energiafogyasztását.

Az eredmények azt mutatják, hogy a háztartással összekapcsolt elektromos járművek kétszer annyi megújuló energia használatát teszik lehetővé, mint amennyit egy háztartás máskülönben egy nap alatt felhasználna.

Aaron August, a PG&E közüzemi partnerségekért és innovációért felelős alelnöke hozzátette, hogy a V2X-technológia segítségével az elektromos járművek által alkotott virtuális erőművek létrehozásán keresztül a közüzemi szolgáltatók a villamosenergia-csúcsigényt jobban ki tudják elégíteni.

A PG&E és a BMW együttműködése

Mivel a PG&E és a BMW 2026 márciusáig meghosszabbította partnerségét, arra számítanak, hogy erőfeszítéseik tovább fogják fejleszteni a technológiát. A végső cél egy olyan hálózati infrastruktúra megvalósítása, amely maximalizálja a megújuló energiák hasznosítását, miközben fenntartja a hálózat stabilitását és megbízhatóságát.

A PG&E részvétele az energia- és mobilitási szektorban túlmutat a BMW-vel való együttműködésen. A közműszolgáltató V2X-programokban részt vesz a General Motors-szal és a Forddal közösen is, míg a Tesla ügyfelei a fali töltőjükből származó felesleges energiát visszatölthetik a hálózatba – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink