Trend Nem akárkitől kapott kritikát a Tesla

Nem akárkitől kapott kritikát a Tesla

autopro.hu/B.B. | 2016.09.15 12:30

Nem akárkitől kapott kritikát a Tesla

A Mobileye szerint Elon Musk cége már a biztonság határait feszegeti. A beszállító szavainak egy újabb, vizsgálat alatt álló halálos baleset ad még nagyobb aktualitást.

Hirdetés

Az autóiparban sem maradnak visszhang nélkül a Tesla modelljeinek balesetei, a napokban a Mobileye első embere vállalta fel, hogy reflektál az utóbbi hónapok híreire. Amnon Shashua szerint nem helyénvaló, hogy az amerikai autógyártó a nem száz százalékos technológiával kapcsolatos minden balesetet a biztonságos működés fejlődésére hivatkozva magyaráz meg.

„Nem számít, milyen céllal fejlesztették, az Autopilot egy vezetőt segítő, és nem egy vezető nélküli rendszer” – nyilatkozta a Mobileye elnöke egy interjú során. Amnon Shashua elmondta, a Tesla szokatlan piaci kommunikációját is furcsállja. A cégvezér úgy véli, ez hosszú távon nem csak a Tesla, de a teljes iparág hírnevére nézve is károsan hathat. Márpedig ha valakinek, a Mobileye vezetőségének fontos, hogy az önvezető technológiát ne a balesetekkel kapcsolják össze a fogyasztók: ütközéselkerülő szenzoraikat és szoftvereiket 27 autógyártó használja, az utakon futó önvezetésre képes kocsik 70 százalékában az ő termékeik dolgoznak.

Az Automotive News szerint a kritika súlyát növeli, hogy az autóiparban viszonylag ritka, hogy a vállalatok a médián keresztül üzennek egymásnak, így jó esély van arra, hogy a Mobileye egy régóta gyűlt, ki nem mondott iparági jelzést kíván adni Elon Musknak.

A Mobileye-tól érkező reakciónak új alapot ad, hogy épp most derült fény egy újabb Teslát érintő halálos balesetről. Az eddigi információk alapján az autó egy kínai autópályán még az év elején rohant bele a helyi közútfenntartó munkagépébe. Az esetet még most is vizsgálják, de az biztosnak tűnik, hogy a család pert kezdeményez a felelősség tisztázása érdekében.

Kiemelt Partnereink