Techtogether Magyar hallgatók és oktatók tanulmányozták a Huawei információtechnológiáját

Magyar hallgatók és oktatók tanulmányozták a Huawei információtechnológiáját

autopro.hu | 2014.07.25 10:00

Magyar hallgatók és oktatók tanulmányozták a Huawei információtechnológiáját

A győri Széchenyi István Egyetem négy munkatársa, hallgatója tanulmányozta július közepén, két héten keresztül a legfejlettebb távközlési technológiákat, ezen belül a következő generációs – LTE és 5G - mobilhálózatokat Kínában, a Huawei negyvenezer munkatársat foglalkoztató shenzheni központjában.

Hirdetés

– A Távközlési magvak a jövőnek program a Huawei gyakorlatorientált tehetséggondozó képzése, melynek célja, hogy az informatika oktatás során tanultak és az iparban szükséges gyakorlati tudás között lévő távolságot áthidalja – mondta el Mészáros István, a győri egyetem Távközlési laboratóriumának mérnöke a szakmai útról.

– A tehetség és a tudás az ipar fejlődésének egyik mozgatórugója. Különösen igaz ez az információtechnológia (ICT) területére, amelynek fejlesztései folyamatosan változásokat hoznak az üzleti modellekben és a fogyasztói elvárásokban egyaránt. Ezért van nagy szükség olyan szakemberekre, akik ezeket a kihívásokat kezelni tudják és versenyképes tudással mozognak otthonosan az oktatásban, az iparban és a mindennapokban egyaránt – vázolta Bin Yun Song, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója. A program keretében a Huawei közvetlen kapcsolatot hoz létre az oktatás szereplői és az ipar között, gyakorlat- és piacorientált képzést biztosít a résztvevőknek.

A vállalat 2014 tavaszán hirdette meg a programot Magyarországon, amelyre valamennyi hazai felsőoktatási intézményből pályázhattak a távközlés iránt érdeklődő hallgatók, doktoranduszok és egyetemi oktatók. A fiatalok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, a győri Széchenyi István Egyetemről és a Budapesti Corvinus Egyetemről kerültek be végül a programba.

A programban a magyar fiatalok mellett több mint 20 ország – többek között Ausztrália, Franciaország, Hollandia, Nagy-Britannia, Németország, Marokkó, Indonézia, Svédország Thaiföld – hallgatói és oktató vesznek részt.

Kiemelt Partnereink