Trend 3D nyomtatott üléssel száguld a Porsche

3D nyomtatott üléssel száguld a Porsche

autopro.hu/H.J. | 2020.03.20 09:23

3D nyomtatott üléssel száguld a Porsche

Fotó: newsroom.porsche.com

Továbbra is gőzerővel dolgozik a 3D-technológiával a Porsche. A fejlesztések középpontjában most a kagylóülések vannak, melyek hagyományos változatai hamarosan 3D nyomtatással is elkészülnek.

Hirdetés

Az ülések egyedi igények szerint történő kialakítása eddig kifejezetten a pilóták számára volt elérhető a motorsportban. A 3D technológia segítségével a vállalat azonban az utcai modellekhez is lehetővé teszi a testreszabott gyártást.

3D nyomtatással az ülés középső része és a háttámla párnái készülnek. A megrendelők választhatnak, hogy kemény, közepes, vagy puha verziót szeretnének, emellett különféle színek is az ügyfelek rendelkezésére állnak.

Az ülést Racetex szövetkárpittal borítják, melynek kialakítása biztosítja a megfelelő szellőzést.

Az ülést Racetex szövetkárpittal borítják, melynek kialakítása biztosítja a megfelelő szellőzést. | Fotó: newsroom.porsche.com

A tökéletes ülésekért sokat kell fizetni

Az új ülést 40 különféle verzióban tesztelik a Porsche 911 és 718 modellekben, versenypályákon. A vállalat a tesztfolyamatokat követő visszajelzések alapján kezdi el az ülések tökéletesítését és gyártását.

Tervek szerint 2021-ben érkezhetnek a piacra a kagylóülések. Az új termékek ára egyelőre nem ismert, de az eddig kiszivárgott információk szerint mélyen a zsebbe kell nyúlni, ha valaki személyre szabott ülést szeretne magának – olvasható az Autoblog oldalán.

Kiemelt Partnereink