HR és munkajog

A kisebb fizetések jobban nőnek, állítják

Folyamatosan csökken a különbség az alacsony és a magas keresetek között, ennek oka, hogy a kisebb fizetések jobban emelkednek. Ezt támasztja alá, hogy a bruttó keresetek mediánja jobban nőtt, mint az átlagkereset.

MTI | 2018.10.09 11:32

A dolgozók kétharmada nem keresi meg az átlagbért

A Policy Agenda mérése szerint Magyarországon a munkavállalók kétharmadának a bére nem éri el az átlagbért, ami a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közlése szerint 2018. májusában bruttó 327 486 forint volt, ezen a helyzeten pedig elsősorban az adórendszer átalakításával, a több kulcsos adórendszer bevezetésével lehet segíteni – mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (Maszsz) elnöke hétfőn Budapesten.

MTI | 2018.10.08 16:26

A fiatalok jobban kiállnak magukért a munkaerőpiacon

Munkaerőhiány van, a fiatalok jobban kiállnak az érdekeikért a munkaerőpiacon és a fizetés mellett a fejlődési lehetőségek is fontosak a számukra – erről beszélt Paulovics Éva, a Jobsgarden HR-toborzó és tanácsadó cég ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

MTI | 2018.10.07 12:02

Könnyebb lesz Szlovákiában dolgozni

A fokozódó munkaerőhiányra tekintettel Szlovákia a külföldi munkavállalók foglalkoztatási szabályainak könnyítését tervezi – jelentette be Peter Pellegrini kormányfő.

MTI | 2018.08.29 11:24

Hogyan legyünk jó digitális forradalmárok?

A legtöbb felmérés technológiai oldalról közelíti a negyedik ipari forradalom témakörét, azonban a Hays kutatása rávilágított a munkaerőpiaci oldalára is.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.17 16:29

Sokan később kapják meg a fizetéseiket

Munkaügyi szabálytalanságot találtak a vizsgált 1042 munkáltató 81 százalékánál, az ellenőrzött csaknem négyezer munkavállalónak pedig 69 százalékánál az áprilisi akcióellenőrzésen.

MTI | 2018.06.25 17:49

Túl sokan mennének, vasmarokkal tartja dolgozóit az Opel

Visszaütött a leépítésekhez használt természetes eszköz, ezért az Opel megnehezítette az önkéntes felmondások végrehajtását, miután szakszervezeti képviselők arra figyelmeztettek, hogy a PSA felvásárlása után hiány alakulhat ki a jól képzett dolgozók körében.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.05.23 06:01

Kulcsmunkatársunk bejelenti, hogy távozik a cégtől...

...természetesen – bevallása szerint – magasabb fizetésért. Biztos, hogy pusztán ez áll távozásának hátterében? A munkahellyel való elégedettség, az elköteleződés és a váltásra való hajlandóság motivációs faktorai közül a fizetés gyakran nem is az elsődleges fontosságú tényező.

Hering Ilona | 2018.02.16 06:29

Tóth Balázs: A Fémalknál azt kapják a mérnökeink, amit ígértünk

Mérnököt találni nehéz, képességeknek megfelelő, érdekes mérnöki munkát találni szintúgy. A FémAlk Fémöntészeti és Alkatrészgyártó Zrt. HR, kommunikációs és munkavédelmi vezetője jól ismeri az Y generáció igényeit, ez látszik abból is, hogy aki ehhez a vállalathoz szerződik, nemigen csábul el máshoz.

Pardavi Mariann | 2017.12.08 06:33

Gyanús, hogy az utolsókat rúgja a Faraday Future

Úgy tűnik, káosz tört ki a kínai-kaliforniai elektromos autógyártó startupnál. A nemrég még ígéretesnek tűnő vállalatot most két kulcsember is elhagyja, ám egyelőre nem tiszta, hogy Stefan Krause és Ulrich Kranz mondott-e fel vagy megváltak tőlük.

autopro.hu/Sz.K. | 2017.11.21 09:20

Mi számít munkahelyi zaklatásnak?

Bár a multinacionális cégeknél jellemzően létezik egy etikai szabályzat, amely tiltja a mobbingot és a diszkriminációt, mégis úgy látom, hogy a mindennapi munkában kevés figyelem terelődik a fenti témákra – véli dr. Fodor T. Gábor, a Kun & Partners Ügyvédi Társulás munkajogásza, a Personal Hungary munkajogi és munkaügyi szakértője.

autopro.hu/P.M. | 2017.11.14 10:27

Kell az MSc? Fontos a nyelvtudás? – HR-szakemberek válaszoltak

Az internet tele van okos és kevésbé okos tanácsokkal arra vonatkozóan, hogyan viselkedjünk állásinterjún, mit írjunk, mit ne írjunk az önéletrajzunkba. Kiigazodni nem egyszerű, éppen ezért egy asztalhoz ültettük hat, Magyarországon tevékenykedő vállalat HR-szakemberét.

Pardavi Mariann | 2017.10.31 09:25

Ellenállhatatlan szervezetek – 3 gyakorlati példa

Az elmúlt évünk legmeghökkentőbb? ajánlatkérése a következő volt: „50 percben szeretnénk kollégáinknak stressz- és energiamenedzsment tréninget rendelni. Informatív, ám gyakorlatorientált képzést szeretnénk, több AHA élménnyel”. 50 perc. Interaktív. AHA élményekkel tűzdelt. Irodánkban elszabadult a pokol. Azon ötleteltünk, hogyan tudnánk a legfrappánsabban megfogalmazni a válaszunkat: nem hisszük, hogy ez reális és értelmes célkitűzés.

Szabó Zsófia | 2017.09.28 10:28

Karriertanácsok futballistáktól

Már az elején szükséges rátermettségünket bebizonyítani, ám a munkavégzés mellett fontos megmutatnunk, hogy csapatban is hatékonyan tudunk teljesíteni. Ebben az időszakban különösen fontos, hogy meghallgassuk és igazodjunk a visszajelzésekhez– akár egy professzionális futball játékos.

Hays Hungary | 2017.08.17 13:47

1 2 3 4 5 6

Kiemelt Partnereink